Goodyear, Avrupa FIA 2013 Kamyon Yarışlarının Tercihi

Avrupa’da Formula 1’den sonra ençok seyirci çeken yarış serisi olan Avrupa FIA 2013 Kamyon Yarışında kamyonlar Goodyearlastikleriyle
piste çıkıyor.

Dünyanın en büyüklastik üreticilerinden Goodyear, Avrupa Kamyon Yarış Şampiyonası’na 9 yıldırlastik tedariki sağlıyor. Bu sezon on ayak üzerinden gerçekleşecek olanşampiyona İtalya Misano’da 18 Mayıs’ta başladı. Goodyear tüm takımları sezon boyuncaözel olarak üretilen Goodyear Kamyon Yarış lastikleriyle destekliyor.

FIA 2013 AvrupaKamyon Yarışları Şampiyonası için özel olarak tasarlanan ve geliştirilenGoodyear yarış lastikleri, “Federation Internationale de l’Automobile” (FIA)tarafından onaylanan tek örnek. Goodyear kamyon yarış lastikleri şampiyonaboyunca tüm ayaklarda takımlara Goodyear tarafından sağlanıyor.

Goodyearlastikleri ve MAN marka kamyonları ile 2011, 2012 FIA Avrupa Kamyon YarışıŞampiyonu olan Jochen Hahn ile geçmiş şampiyon Antonio Albacete arasındaki sonana kadar süren ikili mücadele seyircilerin bu sezon da oldukça ilgisiniçekecek.

2013 kamyon yarışları programı on yarıştan oluşan ve serinin tüm lastikleriAvrupa Kamyon Yarış serisi organizatörü TRO (Kamyon Yarış Organizasyonu)tarafından sağlanıyor. Her yarışta olan mobil atölyeleriyle, tüm katılımcıtakımların lastiklerini takabilecek ve teknik destek sağlayabilecek özel birekibe sahipler. FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonasında yarışan tümyarışmacılar Goodyear Kamyon Yarış lastiğini kullanıyor. Goodyear 2004 yılındanbu yana kamyon yarış lastikleri üretiyor. Şu anda kullanılan, özellikleAvrupa’da yapılan kamyon yarışları için tasarlanıp geliştirilen 315/70R22.5adlı Goodyear Kamyon Yarış lastiği. Bu lastik, Goodyear laboratuvarlarında vepistlerde geniş çaplı testler sonucunda geliştirildi. Goodyear Kamyon Yarışlastiği yalnızca özel kullanımının getirdiği zorlu teknik gereksinimlerikarşılamakla kalmayıp, Goodyear ürünleri için uygulanan tüm mevcut kalitestandartlarıyla ve Avrupa UNECE Regülasyonu 54 ile uyumlu.

2013 Kamyon Yarış   Şampiyonası
Tarih Pist Ülke
18-19/05/2013 Misano İtalya
01-02/06/2013 Navarra İspanya
15-16/06/2013 Nogaro Fransa
06-07/07/2013 Red Bull Ring Avustralya
12-14/07/2013 Nürburgring Almanya
27-28/07/2013 Smolensk Rusya
31/08-01/09/2013 Most Çek Cumhuriyeti
21-22/09/2013 Zolder Belçika
05-06/10/2013 Jarama İspanya
12-13/10/2013 Le Mans Fransa

Kamyon yarışları 1984 yılındabaşladı.

Kamyon yarışı 1984 yılında İngiltere’nin Donington Park alanındagerçekleşen bir yarış ile başladı. İlk yarış o kadar başarılı oldu ki 1985yılında FIA Avrupa Kamyon Yarışı Şampiyonası başlatıldı. Başlangıçta, yarışankamyonlar normal yolda giden sıradan traktörlerdi, ancak kısa zaman sonra ciddimodifiyeler sayesinde güç çıkışları birkaç yüz beygirden 1000’in üzerine çıktı.Kamyonların güvenli hale gelmesi ve emisyonlara katı bir düzenleme getirmekiçin kısa sürede yönetmelikler getirildi.

Avrupa Kamyon Yarış Şampiyonası hakkında ek bilgi için www.truckrace.org adresini ziyaret

edebilirsiniz.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir