475 bin dolara transparan otomobil!

ABD’de üretilen ilk transparan otomobil olan “Pontiac Deluxe 6″nın günümüze sağlam ulaşan tek örneği, 30 Temmuz’da açık artırmayla satışa sunulacak.
General Motors’un kimya firması Rohm & Haas ile ortaklaşa geliştirdiği pleksiglas kaplı otomobilin, RM Müzayede’nin açık artırmasında 275 bin ile 475 bin dolar (770 bin TL) arası fiyata alıcı bulması bekleniyor.
San Francisco’da 1930-1940 yıllarını kapsayan Dünya Fuarı için hazırlanan 2 ‘transparan’ otomobilden biri olan araç, Smithsonian Müzesi’nde 1947’ye kadar sergilendi, iki kez el değiştirdi. 1980’lerin başından bu yana ilk kez satışa çıkarılan otomobilin sadece 138 km yol yaptığı belirtiliyor.
Kaynak: “770 bin TL’ye hayalet otomobil!” konulu haber, Gazete Habertürk’den derlenmiştir (06 Temmuz 2011 Çarşamba)

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir