Dokuz ülkeden 38 yerel tedarikçi “Bosch Global Tedarikçi Ödülü”nü almaya hak kazandı

Bosch’tan Yerel Tedarikçilerine Global Ödül

Türkiye’den de Çelikel Aluminyum “Mekanik ve İkinci El” kategorisinde ödüle layık görüldü

Bosch Global Tedarikçi Ödülü’nün 2013 yılı konusu inovasyon ile rekabetçiliği artırmak oldu

Bosch Grubu’nun; ürün, hizmet, üretim tedariklerinde öne çıkan şirketleri ödüllendirmek amacıyla sunduğu ve sektörünün en önemli ödüllerinden biri olan “Bosch Global Tedarikçi Ödülü”, bu sene 13. kez sahiplerini buldu. Türkiye’den  Çelikel Aliminyum; Çin, Almanya, Fransa, Hindistan, Japonya, Kore, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri’nden tedarikçilerle birlikte “Bosch Global Tedarikçi” ödülüne layık görüldü. Çelikel Aluminyum, 9 ülkeden toplam 28 tedarikçinin 5 farklı kategoride ödüllendirildiği törende “Mekanik ve İkinci El Ürünler” kategorisinde ödül aldı.

Stuttgart’ta düzenlenen ödül töreninde, Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner, “Bosch Global Tedarikçi Ödülü bir yandan başarıları tasdik ederken diğer yandan da yeni başarılara ilham veriyor. En iyi tedarikçilerimizi ödüllendirerek diğer tüm tedarikçilerimizi de aynı performansı göstermeleri için motive etmeyi hedefliyoruz” dedi.

İnovasyonlar rekabetçiliği artırıyor

Bu yıl verilen Bosch Global Tedarikçi Ödülü’nün teması, “inovasyon ile rekabetçiliği artırmak” oldu. Bu yeni kategoride ilk defa verilen ödül ise, mıknatıslar üzerine gerçekleştirdiği çalışmalar ile öne çıkan Japon şirketi Shin Etsu Electronics Co., Ltd.’ye verildi. Bosch bu mıknatısları başta ABS sistemleri ve motorlar olmak üzere birçok uygulamasında kullanıyor. Törende yaptığı konuşmada “Bosch’un rekabet yeteneğini korumanın temel koşullarından biri inovasyon” diyen Robert Bosch GmbH Satın Alma ve Lojistikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Stefan Asenkerschbaumer, tedarikçilerin en önemli ortaklar olduğunu da ekledi. İnovasyonların tedarikçilere de yarar sağladığını belirten Asenkerschbaumer, “İnovasyonlardan herkes fayda sağlıyor. Bosch’tan sipariş alabilmek için gösterilen gayret, yeni fikirler ve yaratıcı yaklaşımlar hiç olmadığı kadar önemli hale gelmiş durumda” dedi. Asenkerschbaumer, tedarikçilerin bu inovasyonları kendilerine yeni pazarlar açmak ve yeni iş fırsatları yaratmak için de kullanabileceklerinin de altını çizdi.

Potansiyeli gerçekleştirmek için erken entegrasyon

Bosch tedarikçilerinin ürün geliştirme çalışmalarına daha da erken bir aşamada entegre olmayı hedefliyor. Denner, “Tedarikçilerimiz, inovasyon stratejimizin ayrılmaz bir parçasını oluşturuyorlar. Geliştirme aşamasının başlarından itibaren onların uzmanlığından ve yaratıcılığından yararlanmamız gerekiyor” dedi. Denner sözlerine şöyle devam etti, “Yeni fikirler, sonraki üretim maliyetleri üzerindeki en büyük etkiyi bu erken aşamada yapıyor. Bir ürünün rekabetçi olup olmadığı büyük ölçüde geliştirilmesi sırasında belirleniyor.”

Global satın alma – tedarikçi tabanı uluslararası düzeye daha da fazla yayılacak

2012 yılında, Bosch Group’un toplam satın alma hacmi 27 milyar avro düzeyine ulaştı. Bundan aslan payını ise, halen satın alma hacminin yüzde 65’ini oluşturan Avrupa alıyor. Bosch Avrupa dışındaki satın alımlarının büyük bölümünü ise Çin, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’dan gerçekleştiriyor. Bosch, parça ve hizmetleri ihtiyaç duyuldukları noktalarda yerel olarak temin etmek amacıyla, uluslararası alanda yaptığı satın alımların oranını artırmayı amaçlıyor. Satın alımlar büyük ölçüde elektronik bileşenler, mekanik ve elektromekanik bileşenler ve plastik parçalardan oluşsa da, mal, gereçler, hizmetler ve makineleri de içeriyor.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir