Yeni TURKAR 4×4’ler İzmir’de tanıtılacak

Hisarlar Grup bünyesinde, Türk mühendisler tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli 4×4’ü TURKAR’ın yangın söndürme, arama kurtarma ve mobil çalışma ortamı sunmaya yönelik yeni üst yapılı araçları, İzmir’de düzenlenen “Zürafanın Koşusu ‘13” etkinliğinde tanıtılacak.

Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Hisarlar Grup tarafından Eskişehir’de üretilen, Türkiye’nin ilk yerli 4×4 arazi aracı TURKAR’ın yeni modelleri İzmir’de görücüye çıkıyor. TURKAR 4×4’ün yangın söndürme, arama kurtarma ve mobil çalışma ortamı sunmaya yönelik yeni üst yapılı modelleri, yangın pompaları ve itfaiye araçları üreticisi Volkan İtfaiye tarafından düzenlenen “Zürafanın Koşusu ‘13” etkinliğinde tanıtılacak.

24-26 Mayıs tarihlerinde Sürmeli Efes Otel’de gerçekleştirilecek etkinlikte dört farklı model ile yer alacaklarını belirten Hisarlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker, araçlarla ilgili şu bilgileri verdi:

“TURKAR 4×4’ün şehir içinde dar sokaklarda ve ormanlık alanlarda üstün manevra yeteneğine sahip modeli ASUVA, özellikle dar alanlarda ve orman yangınlarında ilk müdahale itfaiye aracı olarak geliştirildi. ASUVA’nın, yüksek taşıma kapasitesi ile cesur itfaiyecilerimizin orman yangınlarındaki ve hareket alanının büyük araçlar için yeterince geniş olmadığı dar alanlardaki en büyük yardımcısı olacağına inanıyoruz. Arama kurtarma aracı AKURA ise en yeni teknolojik ekipmanları ile doğal afetlerde kurtarma ekiplerine yardımcı olmak üzere tasarlandı. İsteğe ve ihtiyaca göre belirlenebilen donanımları, AKURA’yı yaşanmasını hiçbir zaman istemediğimiz doğal afetlerde hayat kurtaracak bir araç yapıyor.”

Zürafanın Koşusu ‘13’te yer alacak diğer iki modelin ise TURKAR 4×4’ün ORUMA ve OTAK modelleri olacağını belirten Türker, “ORUMA, Tüm TURKAR 4×4 modelleri gibi her tür çetin arazi ve iklim koşullarında hizmet vermek üzere tasarlanan teleskobik platformlu aracımız. Çalışma yüksekliği 14 metre olan aracın taşıma kapasitesi 200 kilogram. Mobil ofis aracı OTAK ise otomatik açılıp kapanan merdivenden uydu sistemine, çalışma masasından duş ve jeneratöre kadar sahip olduğu gelişmiş donanımı ile gittiği her yer ne kadar zorlu hava ve yol şartlarına sahip olursa olsun ofisini de yanında götürmek isteyenlerin tüm beklentilerini karşılıyor” dedi.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir