Şirket araçlarının mesai dışındaki mesaileri…

Araç takip ve filo yönetim sistemi sektörüne getirdiği ilkler ve yenilikler ile sektör öncüsü olan FiloTürk’ün hizmet verdiği 110 bin araç üzerinde yaptığı araştırmaya göre, şirket araçlarının yüzde 17’si mesai dışı saatlerde kullanılıyor.
Mobil takip sistemlerinin sektör ve yenilik lideri FiloTürk, sektörlere özel entegrasyonlar ve şirketlere sunduğu özel raporlar sayesinde, şirketlerin yakıt ve bakım onarım maliyetlerini büyük oranda azaltırken, iş planlamalarında ve saha organizasyonlarında en etkili çözümlerle sonuca ulaşmalarına yardımcı oluyor.

Kullanıcılarına araç ve sürücü bilgilerine ilişkin yüze yakın rapor seçeneği sunan FiloTürk, sistemine kayıtlı araçlar üzerinde yaptığı mesai saati araç kullanım profili araştırması ile araç kullanımlarının yüzde 17’sinin mesai saati dışında gerçekleştiğini tespit etti.

Gece saatlerinde araç kullanımı görev kapsamında olan kullanımların analiz dışı bırakıldığı araştırmaya göre günde ortalama 300 km seyahat edilen bir araçta yaklaşık 50 km mesai dışı kullanılıyor, bu araç başına ayda yaklaşık 350 TL boşa akaryakıt kullanımı anlamına geliyor.

Sistem sayesinde, aracın konum, hız, rölanti, mesai başlangıç ve bitiş saatleri ve sürücünün araç kullanım profili gibi birçok bilgiye anında ulaşmanın mümkün olduğunu belirten FiloTürk Genel Müdürü Adil Masaracıoğlu: “Sunduğumuz sistem ile işletmelerin sahadaki iş bilgisini ve iş kontrolünü en iyi şekilde organize etmelerine ve bu sayede verimliliklerini artırmalarına katkı sağlıyoruz. Sahada olup biten hakkında bilgi sahibi olmak isteyen şirket sahipleri ve yetkilileri sistemler sayesinde, vakit kaybetmeden en kısa sürede filosundaki araçlar hakkındaki en doğru bilgiye anında ulaşabiliyor. Saniyelik verilerle güncellenen veriler üzerinden hazırlanan raporlar sayesinde, şirketlerin yakıt, bakım onarım gibi maliyetlerinde ciddi oranda tasarruf elde ediliyor.” dedi.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir