916 PS’lik gücüyle “Yeni McLaren” plug-in hibrit

McLaren Automotive’nin yeni P1 plug-in hibrit  süper otomobile benzinle beslenen V8  bir ünite hayat veriyor. Motor, 7500 d/d’de 737 PS (727 hp) güç ve 4000 d/d’de 720 N·m (531 lb·ft) tork üretiyor. P1 güç aktarma kombinasyonuyla güç 916 PS’ye (903 hp) ve tork ise 900 N·m’ye (664 lb·ft) çıkmaktadır. Emisyon düzeyinin ise 200 g/km’nin altında olduğu da iddia edilmektedir.

 

Detaylı okuma için:

New McLaren plug-in hybrid features 903-hp powertrain

McLaren Automotive‘s new P1 plug-in hybrid supercar, to be unveiled at the 2013 Geneva Motor Show, will be propelled by a “substantially revised” 3.8-L twin-turbo V8 gasoline engine coupled to an electric motor—a powertrain combination generating a claimed 916 PS (903 hp) and 900 N·m (664 lb·ft). Formula One-derived DRS (drag reduction system) and IPAS (instant power assist system) technologies offer an increase in straight-line speed and instant power boost. The V8 is an updated version of the company’s M838T unit, with optimized cooling and durability under the higher loads. It generates a claimed 737 PS (727 hp) at 7500 rpm and 720 N·m (531 lb·ft) from 4000 rpm. The unique cylinder block casting incorporates the electric motor. All drive is channelled through the dual-clutch seven-speed gearbox to the rear wheels. In developing the IPAS technology for the P1, engineers prioritized power delivery over energy storage. This is achieved via a lightweight (212 lb/96 kg) battery pack offering what McLaren claims is greater power density than any other automotive battery pack on sale today. The pack’s sophisticated thermal management system is flow-balanced, so that each individual cell is cooled to precisely the same temperature, says the company.  / Patrick Ponticel – SAE Web site

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir