Allison tam otomatik şanzımanlarla donatılmış Isuzu otobüsler konfor sunuyor

Allison tam otomatik şanzımanla donatılmış 33 adet Isuzu Citibus otobüs, Diyarbakır’ın sıkışık trafiğinde hem yolcuların, hem de sürücülerin seyahat konforunu arttırıyor.

Özel Halk Otobüsleri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin giderek büyüyen metropollerinden birisi olan Diyarbakır’da toplu ulaşım konforunu arttırmak için gelişmiş teknolojilerden yararlanarak sıkışık trafikte bile daha iyi hizmet sunuyor. Engelli taşımacılığına uygun araçlarla hizmet vermeye öncülük etmek üzere Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri, yaklaşık bir yıldır 23 adet Allison donanımlı Isuzu Citibus otobüsleri işletiyor. Otobüs işletmesi, Allison şanzımanlı Citibus otobüslerden memnuniyetleri ve olumlu deneyimleri ile kısa bir süre önce 10 adet Isuzu otobüs daha teslim aldı.

Şehiriçi ulaşım için tasarlanmış olan Isuzu Citibus düşük dönüş yarıçapı ile kolay manevra kabiliyeti sağlıyor. Otobüslerin orta kapısında çocuk arabalı veya engelli yolcuların rahatlığı için özel bir rampa bulunuyor. 9.5 metre uzunluğundaki otobüs, daha yüksek yakıt ekonomisi sunan 152kW (204hp) Euro5 motor ve Allison 2000 Serisi tam otomatik şanzıman ile verimliliğini arttırıyor.

Diyarbakır 126 No’lu Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Mehmet Pervane, Allison şanzımanlarla ilgili deneyimini; “Şehrimiz hızla büyümeye devam ettikçe, halk otobüsleri de sürekli dur-kalk halinde ilerleyen taşımacılık operasyonlarında görev alıyor. Allison tam otomatik şanzımanla donatılmış otobüsler, her gün sıkışık trafikte yolcularımıza konforlu, kaliteli bir seyahat deneyimi sağlıyor,” diye açıklayarak;

“14 yılın üzerinde sürüş deneyimimle, Allison şanzımanın en önemli avantajlarının her koşulda ideal hızlanma, üstün performans ve manevra kolaylığı sağlaması olduğuna inanıyorum. Allison şanzımanla vites değiştirmeye gerek olmadığı için sürücülerimiz gerçekten yola odaklanabiliyor,” dedi.

Pervane; “Üstelik, Allison şanzımanlar, her bakımdan tasarruf sağlıyor. Debriyaj tamirini ortadan kaldırarak ve daha uzun bakım aralıkları ile bakım maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı oluyor. Ayrıca filo genelinde yakıt tüketimini azaltıyor,” diye devam etti.

Allison tam otomatik donanımlı yeni otobüslerden övgüyle bahsedenler sadece filo sahipleri ve yolcular değil. Mehmet Pervane; “Sürücülerimiz de Allison donanımlı şanzımanları takdir ediyor. Daha güvenli sürüş sağlıyor ve günün sonunda daha az yorgun oluyorlar. Hem yolcular, hem de sürücüler Allison donanımlı Isuzu Citibus’tan çok memnun. Onların memnuniyeti ve talebi nedeniyle, Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri olarak, gelecekteki ihtiyaçlarımızı karşılamak için aynı otobüslerden teslim almak istiyoruz,” diye belirtti.

Isuzu Citibus’ta kullanılan Allison 2100 modeli, motorları 172kW’a (230hp) kadar olan otobüsler için uygun. Allison’ın bu modeli altı ileri ve bir geri vites ile daha sessiz çalışma için helisel dişliler, konforlu ve verimli çalışma için tork konvertörü ve kesintisiz vites değiştirme özelliklerini sunuyor. Uyarlanabilir vites değiştirme stratejisi ve ekonomi ayarı, daha düşük yakıt tüketimine katkıda bulunuyor.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir