VOLKICAR Yarışa başladı

Türkiye’nin ilk özgün yarış otomobili VOLKICAR’lar ile düzenlenen V1 Challenge serisinin ilk yarışı, 26 Haziran Pazar günü Ankara Hipodrom’da düzenleniyor. 24 pilotun nefes kesecek mücadelesinde, Bursalı şampiyon pilot Ünal Şenbahar da TV8 renklerindeki otomobili ile podyum hedefliyor…

Türk ralli tarihinin en başarılı pilotları arasında yer alan Volkan Işık tarafından geliştirilen ve VOLKICAR adını taşıyan Türkiye’nin ilk özgün yarış otomobilleri, bu haftasonu ilk kez piste çıkıyor.

Bursalı şampiyon pilot Ünal Şenbahar da, Volkicar’ların V1 Challenge adını taşıyan 7 yarışlık serisinde mücadele edecek 24 pilot arasında yer alıyor. Ünal’ın 5 sezondur co-pilotluğunu yapan Emire Cantürk de bu organizasyonda pilotunu yalnız bırakmayarak bu kez otomobil dışından ona destek olarak menajerliğini yapıyor.

TV8 renklerindeki otomobili ile zirve mücadelesine ortak olmayı hedefleyen Şenbahar, birçok tecrübeli pilotun katılımı ile serinin tüm yarışlarının çok büyük çekişmeye ve renkli yarışlara sahne olacağını belirtiyor. Bu sezon Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde V1 Challenge serisini de takip edecek olan Ünal Şenbahar, tüm Ankaralı otomobil severleri Hipodrom’da düzenlenecek ilk yarışa davet etti.

Serinin Ankara ayağında her yarışmacı 4 kez dörtlü kalkış şeklinde 10’ar turluk 4 yarış gerçekleştirecek. Bu yarışlarda yapılan derecelere göre en iyi dört pilot belirlenecek ve ilk dörde kalan pilotlar tekrar 15 tur bir yarış yaparak podyumun ilk üç basamağını belirleyecek.

Toplam 24 pilotun start alacağı V1 Challenge‘ta dünyaca ünlü bilardo ustası Semih Saygıner de hünerlerini sergileyecek pilotlar arasında yer alıyor. Her yarışta ayrıca motorsporları, sanat dünyası ve çeşitli spor dallarının önemli isimlerinden biri de Volkicar direksiyonunda ter dökecek. Ayrıca organizasyonun tüm detayları her Cumartesi saat 14:45’te tv8’de yayınlanan “V1 Konsept” programında ekrana gelecek.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir