Supsan’dan 1.250 sektör çalışanına eğitim

Türkiye’nin en büyük supap üreticisi Supsan A.Ş, 5 ilde gerçekleştirdiği 5 bölge toplantısında 1.250 otomotiv yan sanayi çalışanına eğitim verdi. Yoğun bir ilgi ile karşılaşan Supsan A.Ş., toplantılarda başta turbo olmak üzere, üretimlerini ve satışlarını  gerçekleştirdiği ürünleri tanıtma fırsatı buldu.

Borusan Holding şirketlerinden, Türkiye’nin ve çevre ülkelerin en büyük supap üreticisi Supsan A.Ş., sektördeki faaliyetlerini anlattığı ve ürünlerini tanıttığı bölge toplantılarını tamamladı. Supsan A.Ş., Mart ayı içerisinde Aydın, Balıkesir, Çorum, Samsun ve Isparta’da gerçekleştirdiği Supsan Bölge Toplantısı etkinliği kapsamında bayiler, perakendeciler,servisler, tamirciler, kapakçılar, rektifiyeciler, sanayi çalışanları ile bir araya geldi. Bölge toplantılarında 1.250 otomotiv yan sanayi çalışanına eğitim veren Supsan A.Ş., 10 milyon adetlik yıllık supap üretim kapasitesiyle Türkiye pazarının önemli bölümünü elinde bulunduruyor. Etkinlik sayesinde sektörü daha yakından tanıma fırsatı bulan Supsan A.Ş., toplantılarda başta turbo olmak üzere, üretimlerini ve satışlarını gerçekleştirdikleri ürünleri tanıttı.

 Bayiler ve sektör çalışanlarını buluşturduk

 Bölge toplantılarının kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Supsan A.Ş. Genel Müdürü Salih Alson, “Bayilerimiz ve sektör çalışanları ile bir araya gelerek, hem firmamızı, hem satışını gerçekleştirdiğimiz ürünleri, hem de üretimini gerçekleştirdiğimiz supap, turbo ve eksantrik milini tanıtma fırsatı bulduk. Turbo ve eksantrik mili yerli Supsan üretimidir. Bunların yanı sıra garanti altında satışı gerçekleştirilen gayd, baga, tırnak, supap lastiği, supap ayar şimi ,conta, motor yatağı, supap fincanı, eksantrik zinciri, krank, saplama, silindir kapak, EGR ürünlerimizi de tanıttık” dedi. Supsan A.Ş. ile ilgili bilgiler de veren Salih Alson, Ferrari, Aston Martin, BMW ve Mercedes olmak üzere dünyaca ünlü otomobil firmaları için supap ürettiklerini belirterek, İtalya, Fransa, Almanya ve ABD başta olmak üzere Rusya, Hollanda ve çevre ülkelere ihracat gerçekleştirdiklerini bildirdi. Salih Alson, tek tesiste supabın yanı sıra itici çubuk, turbo ve eksantrik mili üretimi gerçekleştirmenin önemini de belirtti.

 200 bin adetlik yenilenme sürecinde turbo pazarı

 Etkinlik kapsamında çevre dostu turbo ürünü ile ilgili bilgi verdiklerini de ifade eden Salih Alson ise, “Turbo, çevre dostu olmanın yanı sıra yakıt tasarrufu sağlayarak verimliliği de arttırıyor. Dünyada şu anda karbondioksit salınımını düşürmek için en etkin uygulama turbodur. 5 yıl içerisinde kapasitenin artması ile birlikte traktör, kamyon ve ağır vasıtalar için de üretim gerçekleştireceğiz. Türkiye pazarından sonra turbo ürünümüzü Almanya ve Fransa’ya ihraç etmeyi planlıyoruz. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da başarılı olacağız. Özellikle Avrupa’da dağıtıcılarımızın olması ve kalite anlamında iddialı olmamız, bizim bu pazarlarda da başarılı olmamızı sağlayacaktır” dedi. Türkiye’de satışı gerçekleşen yaklaşık 3 milyon adet turbo motorlu binek ve hafif ticari araç bulunduğuna dikkat çeken Salih Alson, bu araçların yaklaşık 200 bin adedinde bulunan turbo motorların yenilenme sürecine girdiğini belirtti. Salih Alson, “Supsan olarak biz de bu 200 bin adetlik pazarın yüzde 25’lik kısmına, yani 50 bin araca ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. 2016 yılını 2015 yılına göre daha pozitif bir yıl olarak gördüklerini de kaydeden Salih Alson, “Supap üretiminde ve orijinal ekipman satışlarında artış bekliyoruz. Ayrıca yedek parça konusunda da artış bekliyoruz” dedi.

H. Hüseyin YAYLA

Hüseyin Yayla Kimdir?

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir