Continental Lastik Kaplamada Yeni Bir Dönem Başlatıyor

Continental, Almanya’nın Hannover kentinde inşa ettiği lastik kaplama tesisini faaliyete soktu. Otobüs ve kamyon lastiklerinin kaplanmasına yönelik teknolojik altyapı ve kauçuk geri dönüşüm birimini bir araya getiren ContiLifeCycle isimli tesis, bu yönüyle dünyada bir ilki temsil ediyor.

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Continental, dünyada bir ilk olan otobüs ve kamyon lastiklerinin kaplanmasına yönelik son teknolojinin kullanıldığı ContiLifeCycle isimli fabrikasını Almanya’nın Hannover kentinde açtı. Yapısında otobüs ve kamyon lastiklerinin kaplanmasına yönelik tesisin yanı sıra, kauçuk geri dönüşümüne odaklı bir birim de yer alan fabrika, bu alanda dünyada bir ilk olma niteliği taşıyor. Yıllık 180.000 adet lastik kaplama kapasitesine sahip fabrikada atık oluşumunun yüzde 80 oranından fazla azalmak hedefleniyor.

ContiLifeCycle ile lastik kaplama alanında yeni bir dönem başlattıklarını belirten Continental A.G. Yönetim Kurulu Üyesi ve Lastik Bölümü Başkanı Nikolai Setzer, “Continental olarak yıllardır LifeCycle uygulamamıza büyük önem veriyoruz. LifeCycle; büyük maliyetlerden tasarruf sağlanmasının yanı sıra, doğal kauçuğu bir hammadde ve değerli bir kaynak haline getirerek, taşıma şirketlerinin ekolojik etkilerini de önemli ölçüde iyileştiriyor. Bu uygulamamız paralelinde; 18 aydan kısa bir zamanda üretim ve geri dönüşümde yeni bir dönemi başlatacağımız bir fabrika kurduk. Bu fabrikanın gücü; Continental’in lastik kaplama teknolojisindeki bilgi birikimi ve uzmanlığına dayanıyor” dedi.

ContiLifeCycle bünyesinde lastik kaplama sırasında ortaya çıkan tozların geri dönüştürülmesini sağlayan altyapı da yer alıyor. Konuya ilişkin Continental Ticari Araç Lastikleri Ürün Geliştirme ve Sanayileştirme Departmanı Başkan Yardımcısı Dr. Boris Mergel “Yeni fabrikamız ile lastik üretim ve kaplama sırasındaki parça ve atıkların tamamını kullanarak atık oluşumunu yüzde 80’in üzerinde bir seviyede azaltmayı hedefliyoruz. Çevre dostu üretim teknikleri, hammadde kullanımı ve lastiklerindeki düşük yuvarlanma direnci sayesinde Continental tüketicilerine ekonomik ve ekolojik sürdürülebilir bir ürün portföyü sunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir