Ford Otosan’dan yan sanayiye büyük destek!

Ford dünyasındaki marka değerini başarıları ile sürekli artıran Ford Otosan son olarak satın alma süreçleriyle ilgili önemli ziyaretçileri Türkiye’de misafir etti. Ford’un Satın Almadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hau Thai-Tang, 6 kişilik kurmay ekibiyle birlikte Ford Otosan’da satınalma süreçleri ile ilgili incelemelerde bulundu.

Kapalı Çarşı ticaret kültürü örneği ve bu pratik ve başarılı uygulamaları örnek almaları gerektiği ifadesiyle gündeme gelen Ford’un Satın Almadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hau Thai-Tang, ekibiyle birlikte Ford Otosan’ı ziyaret ederek, satın alma süreçleri ile ilgili görüşmeler yaptı ve Ford Otosan deneyimini yerinde dinleyerek çok başarılı süreçler ile karşılaşmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Global şirketler için iş süreçlerinde yapacakları iyileştirmelerle elde edilecek tasarruf oranları ve verimlilik stratejik önemini her geçen gün artırıyor. Ford Otosan olarak ana sanayi ve yan sanayiyi bir bütün olarak gördüklerini ifade eden Ford Otosan Satın Almadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Kabatepe de, sektörün ancak bir bütün olarak ele alındığı takdirde gerçek başarının elde edileceğini söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Otomotiv endüstrisi ana ve yan sanayii ile bir bütündür. Etkin yan sanayi olmadan üretim olmaz. Türkiye ihracat şampiyonu olan otomotiv endüstrisinin yüzde 42 oranında ihracatını yan sanayi yapıyor. Güçlü yan sanayi, güçlü otomotiv sanayisi ve dolayısıyla güçlü Türkiye demektir. Ana sanayi gibi yan sanayi de destek, kalite, teknoloji, ARGE ve rekabetçilik oluşturarak projelerin ülkeye gelmesi için cazibe merkezi oluşturma yönünde çalışmalarını sürdürmelidir. Biz, yan sanayimizin Ford gibi global devler ile iş imkanlarını arttırıp onların dünya çapında söz sahibi olmaları yönünde de mücadele ediyoruz. Bu sayede hem yan sanayi hem de artan adetler ve verimlilik sayesinde düşen maliyetler sebebiyle ana sanayi ve nihayetinde ülkemiz bu işten kazançlı çıkıyor.  Önemli olan yerli yan sanayimize global imkanlar yaratmak. Yeter ki kaliteli, teknolojisi yüksek ve rekabetçi yapımızı arttırarak çalışmalarımıza devam ettirelim. Bu noktada Yeniköy fabrikamızda üretilecek Courier modelimiz tam bir başarı hikayesidir. Courier projesinde, Ford Satın alma ekibi olarak hedefimiz, Türkiye’den yerli ve yerleşik sanayiden rekabetçi maliyetler ile yüksek kaliteli mal almaktı. Yan sanayimizin de çok önemli desteği ile birlikte bunu başardık ve dikkatleri Türkiye’nin üzerine çektik. İnanıyoruz ki çabalarımız, Türkiye’nin 2023 ihracat stratejisi kapsamında yan sanayi  ihracat potansiyelimizi arttırmanın yanısıra Ford ve benzeri global ana sanayilerin ülkemizdeki güçlü yan sanayi sayesinde yapacakları yeni yatırım kararlarında yönlendirici olmaktadır.”

Türkiye otomotiv sektörünün en büyük şirketi olarak yaptığı yatırımlar ve ihracat gelirleri ile her yıl istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdüren Ford Otosan, yaptığı çalışmalarla global arenada da dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Ford Otosan Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Kabatepe’ye gelen Uluslararası Tedarik Zinciri Yönetimi Ödülleri kapsamında verilen “Purchasing Executive” (Yılın Satın Alma Yöneticisi) Ödülü ise sürdürülen başarılı çalışmaları taçlandırdı.  Cengiz Kabatepe ayrıca Ford’un Satın Almadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hau Thai-Tang’e Kapalıçarşı’daki halı satıcılarının pazarlık yeteneklerini öven örneğine ithafen, ziyareti esnasında münyatür halı tezgahında isminin yazılı olduğu bir dokuma hediye etti.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir