Çocuk koltuğu otomatik tanıma sistemi olan araçlarda ön koltukta elektronik ekipman bulundurulmasının ne tür sakıncaları olur?

Bazı araçların kullanıcı el kitaplarında şu tür ifadelere rastlamak mümkündür. Ön yolcu koltuğunun üzerine elektronik cihazlar koymayın. Örneğin: Çalışır durumdaki dizüstü bilgisayarları, mobil telefonları ve transponderli kartları gibi elektronik ekipmanları bulundurulmaması tavsiye edilmektedir. Gerekçe olarak ta; elektronik cihazların sinyallerinin, çocuk koltuğu otomatik tanıma sisteminin sensör sisteminde arızalara neden olabileceği vurgulanmaktadır. Bunun neticesinde, sistemde bir fonksiyon arızası olabilir. Bundan dolayı çocuk koltuğu otomatik tanıma sistemine sahip bir çocuk koltuğu takılı olmamasına rağmen, “PASSENGER AIRBAG OFF” kontrol lambası yanabilir. Bu nedenle ön yolcu ön hava yastığı bir kazada açılmayabilir. Kontak anahtarı kontakta ikinci konuma çevrildiğinde SRS ikaz lambası yanabilir.

Bunlar sizlere ne ifade eder bilmiyorum. ama EMC bu işin neresinde.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir