MÜMDER’in Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah DEMİR Oldu

Oto Güncel ailesinin çok değerli üyesi ve Editörü  Abdullah Demir Marmara Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur  bu görevinde bütün Oto Güncel ailesi olarak kendisine  en içten dileklerimizle başarılar diliyor ve kutluyoruz.

MÜMDER ve Marmara Üniversitesi Hakkında

Marmara Üniversitesi, ülkemizin en köklü eğitim kurumlarının başında gelmektedir. 16 Ocak 1883 tarihinde -yani 130 yıl önce- Hamidiye Ticaret Mekteb-i Âlisi ismi altında bir evde eğitime başlamış olan Marmara Üniversitesi ilk mezunlarını (13 kişi) 1887 yılında vermiştir.

Kurumumuz 1959 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi haline dönüşmüş, 1982 yılında gerçekleştirilen düzenlemelerle de Marmara Üniversitesi adıyla Türk Yükseköğretim Kurumları arasındaki yerini almıştır.

Marmara Üniversitesi Mezun ve Mensupları Derneği – MÜMDER ise bir grup Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu arkadaşın 1980 yılında bir araya gelmeleri ve dostluklarını devam ettirmek için bu birlikteliklerini sürekli hale getirmeleriyle derneğin temelleri atılmıştır. Dernek resmi olarak faaliyetlerine 1994 yılında başlamıştır.

21 Nisan Pazar günü Fatih Belediyesi Yedikule Sosyal Tesislerinde yapılan MÜMDER Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Başkanlığına Dr. Abdullah DEMİR seçildi.

Dr. Demir yaptığı teşekkür konuşmasında; “Siz MÜMDER gönüllüleriyle, bizler 1994 yılından bu güne kadar getirilen bütün çalışmaları daha ilerilere taşımak arzusundayız. Bu bizim görevimizdir. Bu güne kadar yapılan çalışmalar temsil odaklıydı ve gerekliydi. Ancak bugünün kuşağına Katma değer üreten ve işlevsel çalışmalar sunmak gerekiyor.” dedi.

Dr. Demir, 2013-2015 döneminde;

  • “Dostlarla hasbıhal” programları
  • Projeli Bursiyerlik
  • Oku-Düşün-Paylaş-Düşündür Projesi
  • Kariyer ve Mentör Uygulamaları
  • Proje Döngüsü Yönetimi
  • Robot Eğitimi
  • Uygulamalı Model Uçak Seminerleri
  • Photoshop Kursu
  • Uygulamalı Deneme-Yazın Atölyesi
  • Proje Yazma ve Yönetme Atölyesi (Toplam 24 Saat)
  • Fotoğraf Atölyesi
  • Tiyatro Atölyesi
  • Drama Atölyesi
  • Sosyal tesislerle anlaşmalar yaparak MÜMDER üyelerine uygun spor ve sağlık imkanlarının sunulması
  • IŞKUR’a bağlı özel istihdam çalışmaları

düşünülen çalışmalardan bir kısmı olacağını belirtti.

Dr. Abdullah DEMİR kimdir?

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1996-1999 yılları arasında “Toplu Taşım Araçlarında Otomatik Vites Kutusu Uygulaması ve İşletme Maliyetlerine Etkisi” konulu tez çalışmasıyla yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tezi vererek doktor unvanını aldı. Demir, İSPARK AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 17.11.2011 tarihinde Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent unvanıyla öğretim üyeliğine başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış 30 makale çalışması bulunmaktadır. Ayrıca 45 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” ve 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü” gibi yayımları da bulunmaktadır. Haftalık Otohaber dergisinde yaklaşık 4 yıl süre ile teknik danışmanlık ve okur soruları editörlüğü, www.otomotivbilgi.com web sitesinde yayımlanmış 43 haftalık yazısı, www.otoguncel.com ve www.nenedir.com.tr web sitelerinin editörlüklerini yürütmektedir. Aynı zamanda Wushu spor dalında hem Uluslararası Hakem hem de Merkez Hakem Kurulu Üyesi’dir. Uluslararası Wushu Sanda Hakemlik Kuralları Tercümesi gibi yayımları olan Demir, İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

7 Cevaplar

  1. OtoGüncel on Facebook dedi ki:

    Hüseyin commented on OtoGüncel Otomobil Haberleri:

    Başarılı çalışmalarınızla buraya da katkılarınızın olacağı tartışılmaz bir gerçek, Her iki tarafa da Hayırlı Olsun…

  2. H. Hüseyin Yayla dedi ki:

    Başarılı çalışmalarınızla buraya da katkılarınızın olacağı tartışılmaz bir gerçek, Her iki tarafa da Hayırlı Olsun…

  3. OtoGüncel on Facebook dedi ki:

    Dr. Abdullah DEMİR commented on OtoGüncel Otomobil Haberleri:

    Teşekkür ederim Hüseyin Bey. Dostlarımızla daha güçlü birlikteliklere imza atacağız…

  4. Dr. Abdullah Demir dedi ki:

    Teşekkür ederim Hüseyin Bey. Dostlarımızla daha güçlü birlikteliklere imza atacağız…

  5. OtoGüncel on Facebook dedi ki:

    L.duman commented on OtoGüncel Otomobil Haberleri:

    Hayırlı uğurlu olsun Abdullah bey. Allah utandırmasın, Allah muvaffak kılsın. Faydalı ve bereketli faaliyetlerinizin haberlerini otogünceldeki köşenizden takip edeceğiz.

    Saygılar.

  6. Lutfullah DUMAN dedi ki:

    Hayırlı uğurlu olsun Abdullah bey. Allah utandırmasın, Allah muvaffak kılsın. Faydalı ve bereketli faaliyetlerinizin haberlerini otogünceldeki köşenizden takip edeceğiz.

    Saygılar.

  7. OtoGüncel on Facebook dedi ki:

    Hayırlı ugurlu olsun ınsallah hocam Allah utandırmasın basarılarınızın devamını dılerm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir