Rahatsız Edici SPAM SMS’ler

Bu sene cep telefonuma gelen SMSlerde bir patlama yaşadım. Sanki aklıevvel bir pazarlamacı tüm piyasalara aynı anda bir SMS ile pazarlama hizmeti satmışçasına alakalı alakasız bir çok firma, kurum, kuruluş tarafından telefonum SMS yağmuruna uğruyor. Baştan söyleyeyim cep telefonuna gelen kampanya ve ürün tanıtım SMSleri çok irrite edici. Rahatsız edici ve sıkıcı. Aynı zamanda ters tepkiler uyandırıyor.

Telefon numaranızı izinsiz ve sizden habersiz paylaşan kişi ya da kurumlar tarafından maruz kaldığınız bu durum artık telefondan SMS okumaz ya da SMS göndermez olmanıza bile sebebiyet verebiliyor. Gün içerisinde beklediğiniz acil mesajların arasında böylesi ciddiyetsiz ve münasebetsiz mesajlara maruz kalmak insanın sinirlerini bozabiliyor.

Spam SMS Gönderene Karşı Açtığı Davayı Kazandı

Geçen gün bu konu hakkında internette bir haber okudum.

Benzer şekilde bir pizzacı tarafından sıkça kampanya SMS’i alan bir avukat firmaya “Bana bir daha SMS ile bilgilendirme göndermeyin” ikazında bulunuyor. Buna rağmen SMS gelmeye devam edince firmaya dava açıyor ve kazanıyor. Karşılığında mahkeme izinsiz SMS gönderen firmayı suçlu bularak “60 adet pizzayı ücretsiz olarak bir çocuk yuvasına gönderme” cezası kesiyor. Dimitra Köknar isimli bu avukat bir çok SMS mağduru için kapıyı açmış oldu. Bundan sonra benzer davaların açılması muhtemeldir.

pizza-sms

Yemleme SMSlerine Dikkat!

Mesajdan mesaja fark da var. Kimileri bilgilendirme, kimileri kampanya, kimileri de yemleme mesajı. Yemleme mesajları demişken apayrı bir dünyası bu işin. Bazı dolandırıcılar kontör “içlemek” için bazıları sahte ürün satmak için bazıları kişisel bilgilerini çalmak için bu yöntemi kullanıyor. Konuyla alakalı bir tweet paylaşımı yapmayı uygun gördüm.

twitter-conversation

Bu da benim telefonuma tam da bu yazıyı yazarken gelen bir SMS. Çok manidar oldu.

spam-sms

Peki, Spam SMSlere Karşı Ne Yapmak Lazım

Bir kere gelen SMS’ye itibar edip etmemek tamamen sizin elinizde. Bu konuda herhangi bir yorum yapamam.

Fakat ben bu tarz SMSler almak istemiyorum derseniz numara bloklama imkanınız var. Ben oturup da bunu yapmış değilim fakat hem telefonumu kurcaladığımda hem de internette araştırma yaptığımda bu yöntemin kullanıldığını gördüm.

spam-sms-engelleme

Bir diğer yöntem yukarıda örneğini verdiğimiz avukat hanım gibi SMS gönderen firma/kurumu dava edebilirsiniz.

En garanti önleyici yöntem olarak doldurduğunuz formlarda olabildiğince cep telefonu numaranızı vermeyiniz.

Bunların hiç birisi tutmadı diyenlere son yöntem olarak numaranızı değiştirin diyorum! Hadi geçmiş olsun.

Lutfullah DUMAN

Lutfullah DUMAN İstanbul'da doğdu. Ortaokulu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde liseyi Tekirdağ Fen Lisesi'nde ve Üniversite eğitimini Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı. Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalında "Deniz Alanlarının Optimizasyonu ve Tekne-Alan Ataması" konusunda Yüksek Lisans Eğitimine devam etmektedir. Kalite Belgelendirme, Araç Bakım-Onarımı ve Gıda Ambalajı İmalatı sektörlerinde planlamacı olarak çalışmış olup şu an İspark A.Ş.'de Marina Heliport İş Geliştirme Şefi olarak çalışmaktadır. Proje yönetimi, süreç yönetimi ve planlama dallarında araştırma yapmaktadır. Teknik konuların haricinde yurtdışı izlenimlerini ve sosyal konuları da yazıya dökmektedir. Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) Yönetim Kurulu Üyesi olan Lutfullah DUMAN, İstanbul'da ikamet etmektedir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir