Araştırma: Skoda Nereye Gidiyor?

Skoda son zamanlarda ardı ardına tanıttığı yeni modelleriyle adından sıkça söz ettiriyor. Son yıllarda başarılı bir tablo çizen marka, milyon adede dayanan yıllık satış rakamıyla da başarısını ispat ediyor. 90’lı yılların sonuna doğru Volkswagen grubu tarafından satın alınan Skoda, Volkswagen’in gerçek “halk otomobili” olmayı görev edinmiş durumda. Volkswagen’in stratejisi gereği her sınıfta makul fiyata başarılı otomobiller üretmeye çalışan marka, bunu layığıyla yerine getiriyor gibi görünüyor. Peki, nedir Skoda’nın başarısının ardındaki sır?

Volkswagen tarafından satın alındıktan sonra Volkswagen platformlarında geliştirilen otomobillerin teknolojileri de dolayısıyla ana markadan geliyor. Üretim sistemlerinin paralelliğinin dışında, grubun motorlarına, şasilerine, şanzımanlarına ve birçok teknolojisine ortak olan Skoda, grubun içinde uygun fiyatlı otomobil üretme görevini yerine getiriyor. Strateji gereği nispeten daha uygun satış fiyatları “Volkswagen’in eski teknolojilerini kullanıyor” gibi bir inanışa sebep olsa da aslında gerçek tam tersi. 1999 yılında yeni geliştirilen PQ24 platformunda VW Polo ve Seat İbiza’dan önce, ilk olarak Skoda Fabia’nın üretilmesi bu tezi çürütüyor.

Biraz Volkswagen grubu stratejisinden bahsedelim: Aslında her şey basit; öncelikle ana marka Volkswagen bir platform inşa ediyor, bu platformu grup markaları da (VW, Audi, Seat, Skoda) kullanıyor. Dolayısıyla da tüm teknolojiler ortak. Fakat işte tam da bu noktada farklılaşma başlıyor: Grubun lüks markası görevini Audi üstlenirken, ateşli ve sportif olma görevini Seat, elit ve prestijli otomobil olma görevini Volkswagen, uygun fiyatlı olma görevini de Skoda üstleniyor. Teknolojiler temelde aynı olsa da farklılık örneğin sportif marka Seat’da daha sert süspansiyon kullanılırken aile otomobili Skoda Octavia’da ise daha yumuşak süspansiyonlar kullanılıyor. Audi’de ise lüks sınıfa uygun albeni ve kalitede malzemeler kullanılması gibi farklılıklar söz konusu. Skoda’nın başarısının ardındaki sır da işte bu. Kaliteli ve kendini kanıtlamış teknolojiler, nispeten uygun fiyatla birleşince başarıyı da beraberinde getiriyor.

Volkswagen’in tüm nimetlerinden faydalanan Skoda, sessiz sedasız yeni otomobiller tanıtmaya ve yeni başarılar elde etmeye devam ediyor. Skoda’nın gelecekte Yeti’den daha büyük bir crossover ve van üretmesi, Rapid ve Octavia’nın da Combi versiyonlarını sunacak olması gelen duyumlar arasında!

Enis BÜYÜKTAŞ

Enis BÜYÜKTAŞ

1990’da İstanbul’da doğdu. İlköğretim, orta öğretim ve liseyi İstanbul’da tamamladı. 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Söke MYO Otomotiv Ön Lisans programını tamamladı. Aynı yıl dikey geçiş sınavını kazanarak Marmara Üniversitesi’ne kabul edildi. 2013 yılı itibari ile Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Öğretmenliği Lisans eğitimini tamamladı. Üniversite eğitimi süresince Mitsubishi’de Satış temsilcisi olarak görev yaptı. Üniversite eğitiminin ardından Mercedes ve Renault'da satış danışmanı olarak görev yaptı. Sonrasında 2015 yılında Borusan Oto İstinye'de Garanti Uzmanı olarak görev yapmaya başladı ve halen devam etmektedir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

1 Cevap

  1. Dr. Abdullah Demir dedi ki:

    Güzel bir tespit. Daha iyi haberciliklere imza atacağına eminim. Aramıza hoş geldin Enis

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir