Yazmak tarihe not düşmektir

Yazmak tarihe not düşmektir…

Yazmak paylaşmaktır,

tanık olmaktır,

görmektir,

göstermektir,

duymaktır

ve

duyurmaktır,

Ama hepsinden öte yazmak,

aldırmaktır.

Okumak da bir o kadar öyle.

Başkasını bilemem ancak benim için yazmak hep korkuyu içinde barındıran neşeyle olmuştur.

Çünkü yazmak tarihe not düşmektir.

Düşülen bu notun gücü,

kokusu,

tadı,

rengi

ve

dili,

iyi ve bir o kadar da güzel olmalı.

Çünkü hem yazar hem de okur onları koklamaktan,

tatmaktan

ve

onlarla dilleşmekten ayrı bir haz alır.

20. yılını kutlayan ve otomobilseverlere bu hazzı yaşatan ve tarihe not düşen otohaber ailesini kutluyorum.

Bende Otohaber dergisinde 2006 ile 2010 yılları arasında okur sorularını cevapladım. Otohaber dergisi, bugün büyüyen ve genişleyen kadrosu ile bu misyonu ve vizyonu layıkıyla yerine getirmektedir.

Otohaber yolunu ve yolculuğunu,

dergide emeği geçenlerin kalbinde

ve

zihninde çektiği sancıyla yapmaktadır.

Çünkü Otohaber ailesi;

aldırdığı için,

üstüne alındığı için,

vicdanına

ve

aklına ses geçirmez bir örtü örtmediği için yazar…

Kaleminize ve kalemimize sağlık….

Nice 20 yıllara…

Not: Bu yazı 20. yılını kutlayan Otohaber dergisine gönderdiğim ve özel sayıda yayımlanan yazımdan alıntılanmıştır. Dr. Abdullah DEMİR

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir