Yayla’nın Kaleminden Damlayan “GAFLİK” Üzerine…

İnsanlık tarihinde varlığını ölümünden sonra da devam ettirebilmiş, hayatıyla ve eserleriyle arkasında “hoş bir seda” bırakabilmiş pek çok “büyük insan” vardır. Kimi kahramanlığı, kimi adaleti, kimi ilmî dirayeti, kimi hizmeti, kimi engin tefekkür dünyası ile birer yıldız gibi parlamış olan bu şahsiyetler, insanlığın tekâmülü yolunda birer “kilometre taşı” olmuşlardır.

Bugün belli bir medeniyet ve bilgi seviyesine sahibiz. Eskilere göre çok daha rahat şartlar içinde yaşıyoruz. Bunu, çoğunun isimleri unutulmuş ilim kahramanlarının gayretlerine borçluyuz. Çünkü iptidai âletlerin, ateşin, tekerleğin bulunmasıyla başlayıp, otomobil, gemi, tren ve uçak gibi ulaşım araçlarına uzanan; oradan da bilgisayarlara, iletişim teknolojisindeki değişim ve gelişmeye, atom enerjisinin kullanılmasına ve uzayın fethine kadar uzanan teknolojik başarılar, hep hayatını işine adayan fedakâr insanların eseridir.

***

İnsanın kendisi okunmayı bekleyen bir kitaptır. Kitap gözüyle bakmayan “malumat” sahibi olur, fakat “ilim” sahibi olamaz. İlmin potansiyel seviyesi akıldır. Akıl insanı diğer varlıklardan ayıran en büyük meziyettir. Rene Descartes’in deyişi ile “İyi bir akla sahip olmak yeterli değil, önemli olan aklı iyi kullanmaktır.” Bu bağlamda akıllı insanlar hem hayattan bir kitap hissesi alır hem de kitaptan bir hayat hissesi.

***

Başarı hiç şüphesiz bilgi ister. Hikmetli bilgi, tecrübe ile desteklenmiş ve uygulanabilir özellikler taşıyan ilimdir. Hikmet, ilim ile sanatın birleşmesidir. Bilgi beş harflidir ancak üretimi ve ete kemiğe büründürülmesi bilginin de beşte dördü olan ilgidir. Bana bu cümleler kimi ifade ediyor? diye sorarsanız hiç tereddüt etmeden bu başarılı çalışmaya gönül ve zihin teriyle imza atan Hüseyin Yayla derim. Elinizdeki bu eser gündelik hayatın ve iş hayatının içerisinde yer alan bazı kesitlerin o anki duygu ve düşünce dünyasının yazıya dökülmesinden doğmuştur. İçtimai hayata bir birikimin farklı penceresinden bakan yazar, hem insanların hem de kuruluşların gıdası olacak başarılı bir çalışmaya imza atmıştır. Bu çalışma “Yapılırken heyecan duyulmayan işler başarılamaz” diyen Emerson’u doğrular niteliktedir.

Sayın Hüseyin Yayla’yı kaleminden damlayan “zamanla onun tılsımlı olduğuna inanırsınız” altyazısı ile GAFLİKeseri için tebrik ediyorum.

Gönlüne, beynine ve kalemine/klavyene sağlık.

Gaflik Kitabını Okumak İçin Tıklayınız

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

1 Cevap

  1. Abdülkadir Yeşilyurt dedi ki:

    iş hayatını tarafsız ve sade bir şekilde (osman’ın gözünden) anlatan sıradışı ve çok sürükleyici bir kitap. özellikle iş hayatındaki bazı tasvirler(gözlemler) çok yaratıcı. kendi adıma başlaması biraz zor oldu ancak bitinceye kadar kitabı elimden bırakamadım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir