Bazı yeni nesil araçlar neden ilk harekette çalışmaz?

Bu soruya yaşanmış iki olaydan hareketle cevap arayalım.

Bu iki araç, Audi A3 1.6 s-tronik ve Focus Focus 1.6.

İlk olarak Audi A3 1.6 s-tronik araçta yaşanan soruna bir göz atalım.

Güneş altında bir kaç saat bekletilen Audi A3 1.6 ilk marşta ya da bazen ikinci marşta bile çalışmamaktadır.

Bu soruna bazen rastlanılabilmektedir.

Peki bu tür sorunlarla yetkili servislere gelen araçlarda;

mekanik odaklı herhangi bir probleme rastlanmıyorsa,

ayrıca kontrol modülde yapılan hata kodu aramasında negatif bir bulguya rastlanmıyorsa

muhtemel sorun ne olabilir?

Bildiğimiz gibi yakıt tasarrufunu amaçlayan ve sürekli gelişen teknolojilerin kullanıldığı araçlarda,

zaman zaman bölge ve iklim koşullarına göre uyumsuzluklar görülebilmektedir.

Bu sorun motor kontrol ünitesinden kaynaklanabilmektedir.

Elektronik kontrol modüle güncel versiyon yüklenmelidir.

Yeni versiyon ile ilk çalıştırma anında enjektörler tarafından püskürtülen yakıt miktarı artırılarak sorunun üstesinden gelinebiliyor.

Benzer problemlere yeni nesil benzin motorlu Ford Focus 1.6’larda da rastlanabilmektedir. Özellikle yazın güneş altında bırakılan bazı Focus 1.6 araçlar, ilk marşta çalışmıyor.

Hatta ikinci ve üçüncü marşta da çalışmadığı oluyor.

Aynı problem sonbahar ve kış aylarında ortaya çıkmıyor.

Neden?

Bu tür problemlerin olduğu araçlarda yetkili servislerin yapmış oldukları incelemelerde hem mekanik odaklı bir probleme hem de kontrol modülde hata koduna rastlanılmamışsa bu problem kuvvetle muhtemel yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde değerlendirilmelidir.

Yani bu tür sorularda gizli şifre iki adımdan oluşabilmektedir. Bölge ve iklim koşulları problemi, yazılımın güncellemesi ve ilk hareket enjeksiyon ayarı ise çözümü oluşturuyor.

Bu durumda bize şifrematik hayırlı olsun demek kalıyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir