Opel Insigniada kullanılan Flex Ride sürüş sistemi nedir ve hangi sistemlerle birlikte çalışır?

Flex Ride sürüş sistemi sayesinde otomobil sportif tercihlerde “Sport”, konfor odaklı tercihlerde “Tour”olmak üzere iki modda kullanılabiliyor. Flex Ride sürüş sistemi hem Sport hem de Tour modunda; sürekli süspansiyon, gaz pedalı ve direksiyon kontrolü, tüm tekerleklerden çekiş sistemi (varsa) ve otomatik şanzımanla (varsa) birlikte görevini yerine getirmektedir.

 

Sport modu: Bu seçimde süspansiyon sertleşiyor, direksiyonun hidrolik desteği azalıyor. Fakat en hissedilir değişim motorda yaşanıyor. Yakıt tüketimi kaygılarını bir kenara bırakan elektronik kumanda; motoru, tüm hünerini sergilemek üzere biraz özgürleştiriyor. Şanzımanın geçişlerle motora ayak uydurabilmesi, 1,6 litrelik motora sahip orta sınıf bir sedanın ne kadar keyifli olabileceğini gösteriyor. Sport tuşuna basıldığı zaman ön göstergelerin kırmızı ışık ile aydınlatılması sürücüye hoş bir deneyim yaşatıyor ve biraz daha sportif sürüş hissini güçlendiriyor.

 

Tour (konfor) mode: Bu seçimde, sistem ayarları daha konforlu bir sürüş tarzına göre adapte edilmektedir. Bu ayarda süspansiyon yumuşak bir konuma ayarlanır, gaz pedalı ve direksiyon hidrolik desteği standart olarak çalışır. Motor torku ön tekerleklere daha fazla aktarılır. Tour tuşuna basıldığı zaman ön göstergelerin aydınlatması beyaz renge dönüşür. Sport moda göre araç daha az yakıt tüketir.

 

Kaynak: Opel Insignia Kullanıcı El Kitabı

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir