Motor yağ ve filtre değişimi

Motor yağı kirlendiğinde, yağlama özelliğini kaybeder. Motor yağını bakım programına göre değiştirdiğinizden emin olun. Motor yağını değiştirdiğiniz zaman, yağ filtresini de değiştirin. Zor koşullar altında standart bakım programında belirtilen sürelerden daha sık motor yağ ve filtresi değişimi yapın.
Aracın kullanımında bazı zor koşullar şunlardır:
Sık sık soğuk çalıştırma.
Sık sık sıkışık trafikte araç kullanma.
Sık sık kısa süreli araç kullanma.
Dış hava sıcaklığı sıfır derecenin altında sık sık araç kullanma.
Uzun süreli rölantide çalışma.
Sık sık düşük devirde çalışma.
Tozlu yollarda araç kullanma.
Uyarı I: Motor yağı ile çalıştıktan sonra, cilt ve tırnaklarınızı su ve sabun veya el temizleyici ile yıkayın. Ayrıca, zehirli maddeleri çocukların erişemeyeceği yerde bulundurun. Motor yağı cildi tahriş edebilir ve yutulduğunda hastalık ve hatta ölüme neden olabilir.
Uyarı II: Kullanılmış motor yağını ev atıklarıyla birlikte atmayınız. Varsa yerel yetkili atık toplama tesislerini kullanın. Kullanılmış motor yağı ve filtresi sağlığınız ve çevre için zararlı olabilecek maddeler içerir.
Dikkat: Onaylanmamış veya düşük kaliteli motor yağı veya yağ katkı maddelerinin kullanılması motora hasar verebilir. Katkı maddelerini kullanmadan önce marka yetkili servisine başvurunuz.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir