Akıllı Lastik Teknolojisi: Run Flat Lastikler

Run Flat teknolojisi ile üretilen lastikler sayesinde içindeki havayı yitirmiş patlak bir lastikle bile aracınızın kontrolünü tamamen koruyarak güvenli bir şekilde yolunuza devam edebilirsiniz.

 

Üstün Yol Tutuş Değerleri: Run Flat lastiklerde kullanılan güçlendirici materyaller güvenliğin yanı sıra araçlara sportif kullanım sunacak ve direksiyon hareketlerine en kesin cevabı verecek şekilde geliştirilmiştir.

Örnek Gösterilecek Konfor: Daha hafif ve esnek kuşak paketi, daha ince güçlendirilmiş yanak yapısı ile en iyi standart lastiğe eşit düzeyde konfor sunmaktadır.

Tutarlı Performans: Özel karkas yapısı lastik normal hava basıncındayken optimum performansı almak için oluşturulmuş olup hava basıncı düştüğünde sürüş emniyetinden ödün vermeyecek şekilde esneklik göstermektedir.

Standart lastikler hava kaybettiğinde jant lastiğin yanağına basınç uygulamaya başlar. Fazlasıyla hava kaybetmiş ya da patlamış bir lastik hızla ısınır ve jantın yanağa yaptığı basınçla birleştiğinde lastiğin yapısal özellikleri bozulacak ve zarar görecektir. Bu lastik yanağının parçalanmasına veya lastiğin janttan fırlaması gibi tehlikelere yol açabilir.
Run Flat lastikler tarafından sunulan aracın devamlı hareket halinde olabilme garantisi lastiğin kendi kendini destekleyen yanak yapısından gelmektedir. Bu yüzden lastiğin yanakları basınç yokluğunda oluşan tüm yanal ve yatay yükleri dengeleyebilmektedir.

Kaynak: Pirelli Web Sitesindeki Run Flat Lastikleri isimli yazıdan derlenmiştir.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir