Kar zincirleri

Lastik taban ve lastik iç yanakları üzerinden zincir kilidi ile birlikte 15 mm’den fazla taşmayan ince baklalı zincir kullanın. Çelik jantlı tekerleklerin jant kapakları, zincirin bazı kısımları ile temas edebilir. Jant kapaklarını çıkarın.

  • Zincirler takılı iken yavaş gidiniz. 50 km sürati geçmeyiniz. Çukurlardan, basamaklardan ve kaldırımlardan kaçınınız ve kar olmayan yollardan uzun süre gitmeyiniz. Zincir kullanımı otomobilin kullanıldığı ülkenin kurallarına göre uygulanır.
  • Zincirler, sadece tahrik tekerleklerinin lastiklerine takılabilir.
  • Yaklaşık 20-30 metre kadar gittikten sonra, zincirlerin gerginliğini kontrol ediniz.

Çok Önemli: Yedek lastiğin boyutları küçük olduğu için, üzerine kar zincirlerinin takılması mümkün değildir. Eğer ön lastiklerden biri patlar ise, önce arka lastiklerden birini yedek lastik ile değiştiriniz ve sonra patlak lastiğin yerine çıkartılan arka lastiği takınız. Böylece, ön lastikler normal boyutta olacağı için, üzerlerine kar zincirleri takılabilir (önden çekişli otomobillerde).

Dr. Abdullah Demir, 2010.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir