Yiğit Akü’den Cepten Kontrol Edilen “Akıllı Akü”

Tasarruf da sağlayan uygulama ile akülerin ve araçların şarj durumlarını ölçmek için kullanıcıların cep telefonlarından başka bir ekipmana ihtiyacı bulunmuyor.
Yiğit Akü, cep telefonları aracılığıyla akünün ve aracın şarj durumunu takip ve kontrol etmeyi mümkün kılan PRESTIGE v3.0 isimli uygulamayı hizmete soktu. Dünyada ilk kez Yiğit Akü tarafından geliştirilen uygulama, akıllı çip teknolojisi içeren yeni nesil aküleri yola çıkmadan önce kaputu bile açmadan kontrol etmeyi ve bu işlem sırasında tüketilen enerji miktarını azaltarak tasarruf sağlamayı mümkün kılıyor.
Sorun aküde mi, araçta mı söylüyor
PRESTIGE v3.0, Avrupa’da ve Türkiye’de bir ilk olarak “Akıllı Çip” teknolojisiyle Yiğit Akü tarafından Türkiye’de üretilen elektro-akıllı akü ve PRESTIGE akıllı-akünün yeni nesil versiyonunu oluşturuyor. Akünün mevcut şarj durumu ve kullanıma uygun olup olmadığı, Bluetooth teknolojisi aracılığıyla akünün araca takılmasının ardından bir mobil uygulama üzerinden sürücülere anında bildirilmeye başlanıyor. Akü üzerinde bulunan çip, aküden tüketilen enerji miktarını azaltarak daha uzun süreli bir performans da sağlıyor. Uygulama, hafızasında kayıtlı veriler sayesinde ise hatanın araçtan mı yoksa aküden mi kaynaklandığını tespit ederek arıza kaynağını sürücüye bildiriyor.
iPhone uygulaması olarak markette…
PRESTIGE v3.0 kullanıcılar tarafından Apple Store’dan temin edilebiliyor. Uygulamanın android cihaz üzerinden kullanımı için de çalışmalar sürdürülüyor.
Modüler montajı mümkün
Kullanıcı dostu ve geliştirilmiş elektronik göstergelerin kullanıldığı sistemde, devreyi tamamlayan tüm bağlantı elemanlarının modüler olarak aküye montajı yapılabiliyor. Uygulama doğal kaynak tüketimini en aza indirecek, geri dönüşüm oranları yüksek malzemeler ile daha düşük emisyon oranlarına sahip olacak şekilde üretiliyor.
Yiğit Akü’nün yurtiçinde yıllık 5 milyon adet, dört ülkede ortak üretim tesislerinde ise 2 milyon adet olmak üzere toplam 7 milyon akü üretim kapasitesi bulunuyor. Ar&Ge çalışmalarını uluslararası akredite Simülasyon ve Fonksiyonel Test Laboratuvarları’nda gerçekleştiren Yiğit Akü, yıllık 10 bin adet aküde yeni ve yenilikçi teknolojilerin sonuçlarını kontrol ediyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir