Yerli otomobil üretilmeden 300 talep aldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi de yerli otomobilin üretilmesi halinde 150 MÜİSAD üyesinin 300 tane alacağını taahhüt etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli otomobil isteğinin ardından birçok il gibi Kayseri de harekete geçti. Kayseri Serbest Bölgesi, yerli otomobil yapmayı düşünen firmalara ücretsiz arsa tahsisi yapacağını açıklamasının ardından bu kez Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi de yerli otomobilin üretilmesi halinde 150 MÜİSAD üyesinin 300 tane alacağını taahhüt etti.

MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı İsmail Ruhlukürkçü, Kayserili sanayicilerin bu işe destek vermelerini ve açıklama yaparak, lobi çalışmalarında bulunmasını istedi. Bu işin Kayseri’de olması için birçok neden olduğunu belirten Ruhlukürkçü, işadamı Hasan Basri Özdamar’ın ürettiği motor ile 3 adım öne geçtiklerini söyledi. Ruhlukürkçü, “Geçenlerde bir toplantı yaptık. Hasan Basri Özdamar’ın ürettiği motoru tartıştık. Oradan çıkan sonuç bir mükemmeliyet arz ettiği ve dünya için şans olduğu yönündeydi. Yerli otomobilde bu motorun kullanılmasıyla bir adım, hatta 3 adım öne geçmeyi düşündük.” açıklamasını yaptı.

Kayseri MÜSİAD olarak 300 tane almayı taahhüt ettiklerini kaydeden Ruhlukürkçü, şöyle devam etti: “Türkiye genelinde 4 bin üyesi varsa 8 bin otomobil alacağını taahhüt ediyoruz. Bu işe gönülden destek veriyoruz. Kayseri arsa tahsis edecek. Kayseri MÜSİAD’ın motorve farklı konularda maliyet riskine ortak olabileceğini söyledik. Bütçemiz çapında. Bütün sanayicilerden açıklama bekliyoruz. Bu işin Kayseri’de olmasını istiyoruz. Alacaklar yerli insanlar olacağı için Kayseri, Türkiye’nin ortasında ve en mantıklı bölgede. Bu yüzden Kayseri’de üretilmesi adına ne kadar lobi yapabilmenin gayreti içindeyiz.”

Krizden Ders Çıkarttık

Dünyada yaşanılan ekonomik kriz Türkiye’ye yansımayacağını söylemenin abesle iştigal olacağını belirten Ruhlukürkçü, Türkiye’nin krizlerden ders çıkararak, iyi pozisyon aldığını ve hazırlıklı olduğunu söyledi.

Ruhlukürkçü, hükümetin orta vadeli programına da destek vererek, “Orta vadeli programın uygulanabilir olması işadamlarının önünü açmakta. Belirli vadelerde nasıl bir yol izleneceği görülebiliyor. En iyi programsızlıktan, belirlenen program daha iyi diyoruz. Açıklanan orta vadeli programa katkı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cihan, haber7

 

 

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir