Vodafone ve Ford Otosan Birlikteliğinden Yüzde 20’ye Varan Tasarruf

Vodafone ve Ford Otosan Bir Araya Geldi Makinelerarasi İletişim İle Filo Yönetiminde Yüzde 20’ye Varan Tasarruf Dönemi Başladı

“Güvenilir iş ortağı” olma misyonuyla,Türkiye ekonomisi için değer yaratan Vodafone Türkiye, Makineler Arası İletişim teknolojilerine ilişkin işbirliklerini hayata geçirmeyi sürdürüyor.

Şimdi de Türkiye’nin öncüticari araç üreticilerinden Ford Otosan, Filobil – Filo Yönetim Sistemi’nde Vodafone’un 20 yıllık global tecrübesinin ürünü Makineler Arası İletişim teknolojisinden yararlanma kararı aldı. Sistem ile hem araçların kullanım bilgilerinin anlık takibi sağlanıyor hem de işletim giderleri düşürülerek filo araçlarında yüzde 20’ye yakın yakıt tasarrufusağlanıyor.

“Güvenilir iş ortağı” olarak, işletmelerin faaliyetlerine değer katmak ve büyümelerine destek olmak vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vodafone İş Ortağım, Makineler Arası İletişim ile de “şirketlere özel” çözümler üretmeyi sürdürüyor. Makineler Arası İletişim (M2M) teknolojisinin en önemli küresel aktörlerinden Vodafone’nun global birikimini ekosistemindeki firmalara yansıtan Vodafone İş Ortağım, yenilikçi ve fark yaratan çözümlerini kurumların hizmetine seferber ediyor, kurumların operasyonel verimlilik elde etmelerini ve rekabette fark yaratarak öne geçmelerini sağlıyor.

Son olarak Türkiye’nin öncüticari araç üreticilerindenFord Otosan, Filobil-Filo Yönetim Sistemi’nde Vodafone’un 20 yıllık global tecrübesinin ürünü makineler arası iletişim teknolojisinden yararlanma kararı aldı.

Hem yakıttan hem işletme giderlerinden tasarruf

Vodafone’nun sağladığı M2M olanaklarıyla hayata geçirilen sistemde alınan veriler, hem filo sahibi müşterilere, hem de Ford Cargo servislerine iletiliyor. Araç bilgileri online olarak takip edilebiliyor.Böylece eş zamanlı bilgilendirme yapılıyor. Araçtan alınananlık bilgiler, Ford Otosan müşterilerinin araç bakımlarını gerçekleştiren servislere iletiliyor. Bu bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilen bakım, araç ömürlerinin uzamasını sağlıyor. Araç yatırımlarının geri dönüşünü de hızlandırıyor. Yüksek devirde araç kullanmak, çok sık fren yapmak veya gereksiz vites değiştirmek gibi araçta yakıt tüketimine ve araç ömrüne olumsuz etki eden sürücü davranışları da bu sistem sayesinde kontrol edilebiliyor.Sistem, bu özelliğiyle sürücü davranışlarını düzeltecek önlemler almayı kolaylaştırıyor. Araç ve sürüş güvenliğine zemin oluşturuyor. Tüm bu bilgiler raporlanıyor ve araç sürüş detayları ile ortaya çıkan sürücü profilleri, şirketlerin sürücü eğitimlerini yeniden düzenlemesine fırsat tanıyor.

M2M teknolojisi sayesindearaç ve filo sahipleri, işletme masraflarının yüzde 60’ını gözden geçirebiliyor böylece yakıtta ise yüzde 20’lere varan tasarruf sağlanıyor.

Aksoy: “Dönüşüm ve değişim yaratan yenilikçi iş modelleri geliştiriyoruz”

Vodafone Türkiye Kurumsal İş Birimi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye’nin sürdürülebilir bir zeminde kalkınmasının yolunun, iş dünyasının daha yenilikçi ve verimli hale gelmesinden, rekabetçiliğini artırarak büyümesinden geçtiğini düşünüyoruz. Ve biliyoruz ki; yeni hizmet ve iş modelleri yoluylaverimlilik ve tasarruf sağlayan firmalar iş dünyasında lokomotif rol üstlenirken, ülkemizin de kalkınma hedeflerine hizmet ediyor. Bu açıdan, Vodafone Türkiye olarak bu itici gücün iletişim ve teknoloji ihtiyaçlarına yanıt vermeye çalışıyor ve şirketlerimizi dolayısıyla ülkemizi bu yolculukta hep daha ileriye götürmek için faaliyetlerimizi düzenliyoruz. Vodafone İş Ortağım markası ile sunduğumuz şirketlere özel hizmetlerimiz ile “şirketlerin güvenilir iş ortağı” olma hedefini kendimize belirledik. Bu noktada da en önemli kavşaklarından birinin Makineler Arası İletişim ile sağlanacak anında bilgi alışveririşinin getireceği faydalalar olduğunu tespit ettik. 2020 yılında 50 milyar cihazı birbirine bağlayacağı öngörülen M2M teknolojilerinin, iş dünyasına da 4.5 trilyon dolarlık ek bir değer yaratması öngörülüyor. Burada en önemli destek noktamız ve fark yaratacağımız alan olarak “global gücümüz”ü baz aldık. Vodafone global olarak bugün, makineler arası iletişim teknolojileri alanındaki 20 yıllık global tecrübesi ile 44 ülkede hizmet veriyor. Biz de Vodafone İş Ortağım olarak global gücümüzünden aldığımız destek ile M2M teknolojilerinin yenilikçi ve fark yaratan gücünü kurumların hizmetine seferber ediyor, operasyonel verimlilik elde etmelerini ve rekabette fark yaratarak öne geçmelerini sağlıyoruz. Bu çözümlerimiz ile şimdi Ford Otosan ile biraraya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün Türkiye’nin öncü ticari araç üreticilerinden Ford Otosan, Vodafone’un makineler arası iletişim teknolojisinden yararlandı.Sağladığımız bu çözüm ile hem araçların kullanım bilgilerinin anlık takibini sağlayarak işletim giderlerini düşürdük hem de filo araçlarında yüzde 20’ye varan yakıt tasarrufu sağladık. Vodafone Türkiye olarak, mobil teknolojilerin, bu projede olduğu gibi şirketlerin süreçlerine olan olumlu etkisini, göz önünde bulundurarak, dönüşüm ve değişim yaratan yenilikçi iş modelleri ve uygulamalar geliştirmeye devam edeceğiz.”

Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, açıklamasında Vodafone gibi güvenilir bir işortağıyla yaptıkları işbirliğinden mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Ford Otosan olarak Türkiye otomotiv sektörünün 11 yıldır aralıksız lideri ve aynı zamanda Ar-Ge’ye en yüksek yatırımı yapan otomotiv şirketiyiz. Bu özelliğimiz ve kabiliyetimiz nedeniyle, ağır ticari araçta Ford’un küresel mühendislik merkezi olarak çalışıyoruz. Ar-Ge merkezimizde istihdam ettiğimiz 1240 mühendisimizin 400’ü sadece kamyon işimiz için çalışıyor. 53 yıllık tecrübemizle, kamyonlarımızı Türkiye’de tasarlıyor, Türkiye’de üretiyoruz ve dünyanın dört bir yanına ihraç ediyoruz. Odağımıza aldığımız müşteri memnuniyeti vizyonumuz doğrultusunda, müşterilerimize satış sonrası kolaylık sağlayacak ve işlerinde verimlilik yaratacak çözümler üretiyoruz. Teknoloji odaklı çözümlerimizden biri olan “Filobil”, yani filo bilgi sistemi ile de Cargo filosu sahibi işletmelere katma değer yaratıyoruz. Müşteri filo araçlarına taktığımız bu SIM kart sayesinde araçtan alınan tüm verileri Vodafone ağı üzerinden sisteme aktarıyoruz. Türkiye ve dünyanın herhangi bir bölgesindeki müşterilerimiz filobil.com.tr üzerinden araç sahiplik maliyetlerinin yüzde 60’ını takip edilebiliyor. Sürücü davranışlarını analiz edip, güvenli sürüşe yönlendirebiliyor. Daha az yakıt tüketimi ve daha düşük karbon salımı sağlayabiliyor. Filobil’in uzaktan ve önceden bakım takip sistemi ile aracın kullanım ömrü artarken bakım maliyetleri düşürülebiliyor. Filobil her geçen gün artan yakıt fiyatları konusunda da işletmelere destek oluyor. Örneğin, ayda 10 bin kilometre yol kat eden tek bir araç, Filobil verilerinin değerlendirilmesi sonucunda bir işletmeye aylık yaklaşık 2000 TL tasarruf sağlayabiliyor. 100 araçlık bir filo düşünürsek, bu miktar aylık 200 bin TL’nin üzerinde yakıt tasarrufu demek.”

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir