“Uluslararası Otomotiv Sanayicileri Birliği” İstanbul’da bir araya geliyor

Otomotiv Sanayi Derneği’nin (OSD) aktif üyesi ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olduğu “Uluslararası Otomotiv Sanayicileri Birliği” (OICA) yıllık olağan Genel Kurul Toplantısı için İstanbul’da bir araya geliyor. Küresel sanayinin temsilcileri 1-2 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek toplantıda ‘Dünya Otomotiv Sanayinin Gelecek 10 Yılı’nı değerlendirecek.

Amerika, Almanya, Güney Kore, Fransa Japonya, İngiltere, Hindistan, Çin gibi lider üretici ülkelerin temsil edildiği ALLIANCE, VDA, ANFIA, KAMA, CCFA, JAMA, SIAM, CAAM gibi önemli otomotiv sanayi derneklerinin üst düzey yöneticileri ‘Uluslararası Otomotiv Sanayicileri Birliği”nin (OICA) Genel Kurul Toplantısı için İstanbul’da bir araya geliyor.

Yaklaşık 25 ülkeden 45 temsilcinin katılımı ile 1-2 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan toplantıda tüm ülke temsilcileri; “Dünya Otomotiv Sanayinin Gelecek 10 Yılı” ana başlığı altında “Ekonomik gelişmeler ve ülke stratejileri”, “Dünyada tüketici tercihlerinin değişimi” ve “Dünyada bireysel ulaşım ve gelecek 10 yıl içinde karşılaşılacak riskler ve fırsatlar” konu başlıklarında görüşlerini ve değerlendirmelerini katılımcılarla paylaşacak.

Ülkeleri temsil eden ulusal otomotiv sanayi dernekleri arasında işbirliği kurarak ortak alanlarda çalışmalar yapan Uluslararası Otomotiv Sanayicileri Birliği, sanayi ile ilgili olarak küresel verileri toplayarak yıllık raporlar halinde yayınlamaktadır. Sanayi politikalarının geliştirilmesine destek olan ve başta Birleşmiş Milletler olmak üzere diğer uluslararası kuruluşlarda otomotiv sanayini tek ses olarak temsil eden OICA aynı zamanda küresel teknik mevzuatın düzenlenmesinde de doğrudan ve etkin bir rol oynamaktadır.

1196 yılından bu yana OICA üyesi olan ve ilk olarak 2005- 2007 yıllarında OICA Yönetim Kurulunda görev yapan Otomotiv Sanayii Derneği, 2011 yılında da 3 yıl süre ile OICA Yönetim Kurulu Üyeliği’ne tekrar seçilmiştir. OSD, OICA Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenmiştir. OSD’nin bu başarısı Türk otomotiv sanayinin küresel rekabet gücünün geliştiğinin de somut bir göstergesidir. Böylece, Otomotiv Sanayi Derneği küresel alandaki çalışmaları yakından takip etmekte ve alınan kararlarda da etkili olmaktadır.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir