TÜV SÜD’den sürücü ve trafik güvenliği için Türkiye’de bir ilk!

Dünyanın en önemli bağımsız denetim kuruluşlarından biri olan TÜV SÜD, trafik güvenliği ile ilgili çalışmalarına, yine bir ilk ile devam ediyor

TÜV SÜD’ün düzenlediği “Uluslararası Sürücü Sınavları Kurumları Komisyonu (CIECA)” Konferansı’nda 34 ülkeden gelen 150’den fazla uzman, sürücü sınav ve eğitimlerindeki yeni uygulamaları ve teknolojileri birbirleriyle paylaştı. Konferansa Türkiye’den de ilgili kamu kurumlarından temsilciler katıldı.

Tüm dünyada sürücü sınav ve eğitimlerindeki standartlarını ve sürücü güvenliği artırmayı amaçlayan, dünyada bu konuda çalışan tüm kurumlar arasında koordinasyon sağlayan “Uluslararası Sürücü Sınavları Kurumları Komisyonu, Commission for Driver Testing Authorities (CIECA)” nın 44’üncü buluşması İstanbul’da gerçekleşti. CIECA’ya Türkiye’den üye ilk ve tek kurum olan TÜV SÜD Türkiye’nin desteği ile gerçekleştirilen konferansa, 34 ülkeden 150’den fazla uzman ile Birleşmiş Milletler, Avrupa Komisyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan üst düzey bürokratlar katıldı. 13-15 Haziran arasında gerçekleştirilen CIECA Konferansı’nda ayrıca CIECA Yönetim Kurulu Toplantısı ve Genel Kurul da düzenlendi.

Amaç trafik ölümlerini en aza indirmek

Bu yıl düzenlenen konferansın konusu sürücü eğitimlerinde yeni teknolojiler, değişik ülkelerdeki yeni uygulamalar ve sürücü eğitimlerinde multi-medya öğretim metotları oldu. Katılımcılar ayrıca araçlarda gelişen güvenlik teknolojilerinin sürücü eğitimlerindeki etkisi konulu ilginç bir konu üzerinde de çalıştı. Konferansın sonunda, tüm katılımcılar CIECA’nın nihai hedefinin tüm dünyada trafik kazalarında ölen insan sayısının azaltılması olduğunda birleşti.

TÜV SÜD Genel Müdürü Rıfat Pergel : “Trafik güvenliği için çalışıyoruz”

Konferansa ev sahipliği yapan TÜV SÜD Türkiye, uzun yıllardan beri Türkiye’deki trafik ve yol güvenliğini artırmak için çalışıyor. 2007’den beri Doğuş Grubu işbirliği ile ülkemizde araç muayene hizmetlerini veren TÜVTURK ile bu çalışmalarını başlatan TÜV SÜD, CIECA üyeliği ile de bu çalışmaları artırmayı hedefliyor. Bu konferansı da ülkemizdeki trafik güvenliğine katkı için düzenlendiklerini söyleyen TÜV SÜD Genel Müdürü Rıfat Pergel, “Bu konferans ile sürücü eğitimleri ve sınavları konusunda uluslar arası uzmanları Türkiye’de ağırlama şansımız oldu. Bu sayede dünyadaki sürücü eğitimindeki yeni gelişmeleri, sürücü eğitimleri konusundaki en iyi uygulamaları, Türk yetkililer ve uzmanlar ile buluşturabildik. Bizim hedefimiz, Marmara Denizi’nin kıyılarından Ağrı Dağı’na kadar tüm Türkiye’de daha güvenli yollara kavuşmak” diye konuştu. TÜV SÜD’ün trafik ve yol güvenliği için birçok çalışmasının olduğunu söyleyen Pergel, “ Türkiye’de 193 istasyon ile dünya standartlarının üzerinde araç muayene hizmeti veren TÜVTURK, 4 yılda 20 milyon araç muayenesine ulaştı. 2010 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme tarafından başlatılan ve TÜVTURK’ün desteklediği Trafikte Sorumluluk Hareketi, geniş katılımlı eğitimler gerçekleştirerek, ülkemizde trafik güvenliğine katkı sağlamayı hedeflemekteyiz” dedi.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir