Türkiye’de üretim hatası nedeniyle geri çağırılan bir araç yok

Bakan Ergün, ”Otomotiv sektöründe şimdiye kadar Türkiye’de üretilip de üretim hatası nedeniyle geri çağrılan bir araç söz konusu değil. Bu Türkiye’nin ürününü ne kadar kaliteli ürettiğini gösteriyor” dedi.

Birçok sektörde ihtiyaçları yerli üretimle karşılamanın hem daha az maliyet hem de daha kaliteli ürün demek olduğunu ifade eden Ergün, şu bilgileri verdi:

”Türkiye bugünkü üretim yapısıyla Uzak Doğu’dan biraz daha pahalı ama Avrupa kadar kaliteli üretim yapabilen ülke. Her ülke bu özelliğe sahip değil. Mesela otomotiv sektöründe şimdiye kadar Türkiye’de üretilip de üretim hatası nedeniyle geri çağrılan bir araç söz konusu değil. Bu markaların merkez ülkelerinde bile yüz binlerce araç üretimdeki hatalar nedeniyle geri çağrılıyor. Bu Türkiye’nin ürününü ne kadar kaliteli ürettiğini gösteriyor. Kaliteli üretiyoruz ama hala ithalata yöneliyoruz. Mesela makine sektöründe bu durum oldukça yaygın. Dünya kalitesinde makine üretimi yapıyoruz ama ithalata yöneliyoruz. Bu ürünün kalitesinden fiyatından kaynaklanmıyor, alışkanlıklarından ya da başka teknik özelliklerden, iş yapma usulünden ya da vergi veya kamu ihale mevzuatındaki bazı maddelerin bu işin hareketlenmesinden engel olmasından kaynaklanıyor. ”

AA, Habertürk

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir