Türkiye yolları Volvo’ya emanet

Yol yapım ve bakım hizmetleri için makina parkına 17 adetlik greyder paketi ekleyen Türkiye Cumhuriyeti Karayolları (TCK) bu büyük alım için tercihini yaptı. Türkiye’nin her yerinde daha iyi yolları, yakıtta daha tasarruflu iş makinalarıyla yapmayı hedefleyen Karayolları, Volvo G930 Motor Greyderleri makina parkına ekledi.

Hafriyatta, yol inşaatında, kar temizlemede, zemin yarmada, kazma işlerinde, kar küremede ve çekme işlerinde çok yönlülüğü ile sınıfında lider olan Volvo Motor Greyderler, Karayolları’nın da tercihi oldu. Yol yapım ve bakım hizmetleri için makina parkına 17 adet Volvo G930 Motor Greyder ekleyen Karayolları artık Türkiye’nin her yerinde daha iyi yollar yapacak. Yeni alımı ile Volvo greyder sayısını 160’a çıkartan TCK, Volvo motorlu Volvo greyderler sayesinde yakıt tüketiminde önemli bir azalma ile ülke ekonomisine de katkı sunacak.

Türkiye’de ASC Türk satış ve satış sonrası hizmetler garantisi altında olan Volvo Motor Greyderler bir greyderden beklenilenden çok daha fazlasını sunuyor. Yüksek performans, üstün verimlilik ve düşük yakıt tüketimi ile rakiplerine fark atan Volvo Greyder kullanıcıları tamamen mükemmelleştirilmiş 8 ileri / 4 geri vitesli tam güç değişimli Volvo tasarımlı HTE840 şanzıman ile optimum verimliliği parmaklarının ucunda hissediyor.

Volvo ROPS/FOPS Care Cab, delüks süspansiyonlu koltuk, yatan direksiyon ve
engelsiz görüş alanı, daha az yorulma, daha fazla konfor ve güvenlik sunan Volvo motor greyderlerde; çift dişli, doğrudan tahrikli dairesel dönüş sistemi tam yük altında hareket ederken greyder tablasını maksimum güçte tutmayı veya yavaşça döndürmeyi sağlıyor. Kumanda elemanları seçimi tüm deneyim seviyelerinde çalışmayı kolaylaştırıyor. Volvo motor greyderler ayrıca az bakım ve tüm komponentlere kolay servis erişimi için eşsiz ve kolay kaldırılabilen arka kaputa sahip.

Volvo’nun üstün özellikli hizmetleri MATRIS ve CareTrack ile sürekli takip edilecek olan greyderlerin performansı da artacak. Karayolları yetkilileri MATRIS ile makinaların ve operatörlerin performansını grafikler ile takip edebilecekler. Volvo’ya özgü MATRIS programı ile Volvo ekskavatörler, lastik tekerlekli yükleyiciler, belden kırma kaya kamyonları ve greyderlerde tüm bilgiler makinaya bağlanan bir bilgisayar ile görülebiliyor. MATRIS ile makina kullanımı, yakıt tüketimi, elektronik ünite bilgileri, motor sıcaklık bilgileri, yağ ve su seviyeleri gibi bilgiler raporlar halinde alınabiliyor.

Ayrıca yine Volvo’ya özgü Care Track ile, en az yakıtla en fazla işi üreten Volvo greyderlerin yakıt sarfiyatı bilgisi, makinanın nerede olduğunu, performansı, bakım periyotları takip edilebilecek. Makinalardaki bilgisayara direkt bağlanarak makinanın mevcut durumu hakkında bilgi veren CareTrack ile servis zamanı ile ilgili hatırlatmalar, hata kodları, alarmlar cep telefonuna SMS olarak veya bilgisayara e-posta olarak gelir.

 

ASC Türk Hakkında:

ASC Türk; altyapı projelerinde, yol yapımı projelerinde, inşaat ve madencilik sektöründe kullanılan Volvo İş Makinaları, Sandvik Mobil Kırma ve Eleme Üniteleri’nin, Chigago Pneumatic El Aletleri’nin Türkiye distribütörü olarak hizmet vermektedir. Yüksek kalite standartlarına sahip Volvo, Sandvik ve Chigago Pneumatic satış ve satış sonrası hizmetleri ASC Türk tarafından tüm Türkiye geneline yayılmış olan geniş hizmet ağı aracılığı ile özenle sağlanmaktadır.

 

Volvo İş Makinaları Hakkında:

Kaliteli, güvenli ve doğaya saygılı araçları, dünya çapında bir servis ağı desteği ile sunan Volvo İş Makinaları’nın ürün gamında lastik tekerlekli yükleyici, ekskavatör, belden kırma kırma kaya kamyonu, motor greyder, asfalt serici, silindir, kazıcı-yükleyiciler ve kompakt makinalar olmak üzere yaklaşık 150 araç seçeneği bulunuyor. Her ülkeden müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla finansman, ikinci el ve kiralama hizmetleri de sunan Volvo, iş makinalarında dünya çapında ünlü dizel motor teknolojisini kullanıyor.

 

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir