TRW Ön Görüş Kamerası Yeni Jeep Cherokee Modellerinde

TRW Ön Görüş Kamerası ve Emniyet Teknolojileri Tüm Yeni Jeep Cherokee Modellerinde

Bir inovasyon firması olarak TRW, geliştirdiği emniyet ve elektronik sistemlerini birçok otomotiv üreticisine sunmaktadır. Şeritte kalma yardımı, uzun huzmeli far kontrolü ve çarpışma hafifletici fren sistemine yardımcı olan ileriye dönük nesne tanıma kamerası (S-Cam 2) bu inovasyonlardandır. Tüm yeni Jeep Cherokee modelleri de TRW’nin bu sistemlerine sahip donanımla gelmektedir.

Yeni Cherokee, bugüne kadar sunulan teknik açıdan en gelişmiş Sportif Arazi Araçlarından (SUV) biridir. Halihazırda Amerikan Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından En Güvenilir Araç (Top Safety Pick) ödülünü almaya hak kazanmış olan Cherokee, TRW’nin emniyet ve güvenlik sistemlerinin tamamına sahiptir.

Bu sistemler, anahtar düğmesine basma gereğini ortadan kaldırarak araca kolayca erişime izin veren Pasif Giriş”Anahtarsız Gir ve Git” sistemi de dahil, bir dizi konfor ve emniyet özelliğini barındırıyorlar. Sistem; pasif girişi ve lastik basınç takip sistemini tek bir ünitede verimli bir şekilde yönetilmesine olanak sunuyor.

TRW’nin Satış ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Lake “ TRW olarak misyonumuz, müşterilerimize akıllı çözümler sunmaktır. Güvenlik ve konforun yanı sıra üst düzey bir emniyet performansı sunmasıyla da öne çıkan araçlardaki ileri teknoloji özelliklerimiz, bu misyona olan bağlılığımızın göstergesidir. Sektör trendlerinin ilerisinde olmak, müşterilerin beklentilerini aşmak, yoldaki her sürücünün ve yolcunun hak ettiği emniyete sahip olmasını sağlamak için teknolojilerimizi kesintisiz bir şekilde geliştiriyoruz.” diyor.

TRW’nin S-Cam kamera grubu, şeritten ayrılma uyarısı, ileriye dönük çarpışma uyarısı, far kontrolü, trafik işareti tanıma ve yaya algılama dahil bir dizi emniyet işlevi sunabilmektedir. Araç şasi sistemlerine entegre edildiğinde S-Cam kamera, şeritte kalma ve şerit ortalama (elektrikli direksiyonla birlikte) ile otomatik acil durum freni (radar ve elektronik savrulma önleyici sistemle birlikte) gibi gelişmiş aktif sürücü yardımı işlevleri sağlayabilmektedir.

Amerikan Ulusal Otoyol Trafik Emniyeti Kurumu (NHTSA) 2011 verilerine göre, ölümlü kazaların yüzde 53’ü yoldan çıkmayla bağlantılıdır. IIHS verileri ise şeritten ayrılma uyarısının veşeritte kalma yardımı sistemlerinin her yıl ABD’de 7500’den fazla hayat kurtarabileceğini gösteriyor.

TRW, bu yılın başında, dünya çapında büyüyen kamera ürün grubunu desteklemek için hem Kuzey Amerika hem de Avrupa’daki ürün tesislerinde ARGE çalışmalarını yoğunlaştırdığını duyurdu.

TRW, kamera ve pasif giriş sistemlerine ek olarak yolcu güvenlik sistemleri de sağlamaktadır. Emniyet kemerleri ve gelişmiş emniyet sistemlerinin yanı sıra çarpışmaları algılayan yan darbe, ezilme bölgesi ve basınç sensörleri, entegre atalet ve devrilme algılayıcısına sahip Generation 7 Airbag Control Unit de en önemli yolcu güvenlik sistemlerinden biridir. Bunun yanında TRW, park frenini tek düğme dokunuşu ile devreye alan elektrikli park freni sistemi de sağlamaktadır. Bu sistem geleneksel park freninde olmayan birçok emniyet ve konfor işlevi sunmaktadır.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir