Transit Connect Ödüllendirildi!

International Van of the Year – Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödül töreni bu yıl Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Uluslararası Ticari Araçlar, Yedekparça ve Servis Ekipmanları İhtisas Fuarı COMTRANS’da gerçekleştirildi. Ödülün bu yılki sahibi Ford’un hafif ticari modeli Transit Connect oldu. Bir önceki nesli ile de aynı ödülü 2003 yılında da almaya hak kazanan Transit Connect, tamamen yeni modeli ile ödülü ikinci defa hak etti. Geçtiğimiz yıl da Custom modeli ile aynı ödülü alan Ford, üst üste iki yıl bu ödüle hak kazanan ilk firma başarını da elde etti. Ford ayrıca 2001 ve 2007 yıllarında da Transit modeli ile Yılın Ticari Aracı seçilmişti. Ödüle 5’inci defa hak kazanan Ford bu başarısıyla da bir rekora imza attı.

Yenilenen tasarımı ile birlikte sınıfının en iyi yakıt ekonomisi, düşük CO2 emisyonu, konfor ve güvenlik özellikleriyle dikkat çeken Yeni Connect, Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi, Acil Durum Destekli, sesle kontrol edilebilen Ford SYNC araç iletişim sistemi gibi teknolojileri ticari araç segmentine taşıyor. Zengin donanım seviyesi ve çevreci motor seçenekleri ile Connect, International Van of the Year juri üyelerinin seçimi oldu.

Yenigün; Mühendisliğimizin geldiği nokta gurur verici

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün Connect’in başarısı ile ilgili yaptığı açıklamada geliştirme sürecinde Ford Otosan mühendislerinin de görev aldığı yeni Connect’in başarısında Ar-Ge mühendislerimizin başarısına dikkat çekti. Yenigün sözlerine şöyle devam etti; “Ford Otosan Mühendislerinin bilgi, deneyim ve emeği ile geliştirilen Connect global Ar-Ge gücümüzün geldiği noktanın en açık göstergesidir. 1961’den beri süregelen Ar-Ge çalışmalarımız 1997 yılındaki ortaklık anlaşmamızla global dünyaya açıldı. Ford Otosan olarak üretimini gerçekleştirdiğimiz modellerin yanısıra, Ford’un global ürün gamındaki diğer modellere de ürün geliştirme ve mühendislik hizmeti veriyoruz.

Ford Otosan’ın global Ar-Ge çalışmalarının ilk ürünü olan bir önceki nesil Connect bize birçok başarının kapısını açtı. Şimdi de üst yapı gelişim sürecinde AR-GE çalışmalarını üstlendiğimiz Yeni Connect ile yine yeni bir başarı elde ettik. Ar-Ge çalışmalarımızın geldiği nokta bizi mutlu ediyor, rekabette bir adım öne taşıyor”.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir