TCV, 12 metrelik Türk otobüs segmentinde Allison şanzımanları tercih ediyor!

Türk otobüs üreticisi TCV, 24 adet tam alçak tabanlı CNG motorlu otobüsü Allison şanzıman ile donatarak İstanbul’da OTOBÜS A.Ş.’ye teslim etti. Bu teslimat ile Allison, midi otobüs ve yolcu otobüslerindeki başarısını gösterdi.

Türkiye’nin yüzde yüz yerli sermayeli otobüs üreticisi TCV, yeni 12 metrelik KARAT tam alçak tabanlı CNG motorlu otobüsü için Allison T310R’ı seçti. 24 adet yeni KARAT otobüsler, İstanbul Otobüs A.Ş’ye özel bir törenle teslim edildi. Teslimat törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevre standartlarına ulaşılması için İstanbul’da gerçekleştirilen çalışmaların altını bir kez daha çizdi. Türkiye’de toplu taşımacılık sektöründe midibüs uygulamalarında ön plana çıkan Allison Transmission, bu son teslimat ile birlikte Türkiye’deki 12 metre otobüs pazarında da varlığını göstermeye başladı.

Tamamen Türk mühendisleri tarafından tasarlanan TCV KARAT, çevreye sağladığı yararlar nedeniyle Türk belediyeleri ve özel otobüs işletmeleri tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor. MAN’ın 206kW’lık sıkıştırılmış doğalgazlı (CNG) motoru, Allison Torqmatic® otobüs ve yolcu otobüsü şanzıman seçeneklerinden, Allison T310R tam otomatik şanzımanı ile birleştiriliyor. Bu bütünlük ile aktarma organları hem sessiz, hem de daha verimli hale geliyor. Allison otomatik şanzıman, tork artışında gücü sarsıntısız bir şekilde tekerleklere aktarması ve düşük motorlarda bile eşsiz bir performans sergilemesi sayesinde MAN’ın gaz motoru ile mükemmel bir uyum sağlıyor. Allison entegre retarderi, ilave fren olanağı sunarak aracın fren ömrünü arttırıyor.

TCV Genel Müdürü Timuçin Bayraktar teslimat ile ilgili açıklamasında; “TCV KARAT, dayanıklı, sağlam ve güvenilir araç yapısı ile konforlu ve güvenli yolculuk tecrübesi sağlıyor. TCV olarak KARAT otobüsümüzün aktarma organları için müşterilerimize seçenekler sunuyoruz. Bu yaklaşımımızı uygun bütçeli yedek parça temini ve bakım ihtiyaçları ile birleştirerek yakıt tasarrufunu arttırmaya ve işletme maliyetlerini azaltmaya odaklanıyoruz. CNG motor seçeneği ile TCV KARAT çevreye son derece duyarlı bir otobüs. Bu nedenle Allison Transmission ile iş birliği yaparak müşterilerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılamayı hedefliyoruz. Allison şanzımanlar, güvenli ve konforlu bir sürüş sunarken, bakım maliyetlerinin ve yakıt tüketiminin düşürülmesine yardımcı olarak gücümüzü arttırıyor” dedi.

Allison Transmission Türkiye Ülke Müdürü Taner Gider ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Uzun yıllardır Allison şanzımanlar, ülke çapında midibüs ve otobüslerde başarıyla işletiliyor. Bu teslimat ile Allison artık Türkiye’de 12 m şehir içi otobüs segmentine de hizmet vermeye başlıyor. Allison olarak belediye ve özel otobüs işletmecilerine maliyet, kalite, güvenirlilik ve hizmet değerinin en ideal birleşimini sağlamak için çalışıyoruz” dedi.

Allison Transmission, A.Ş. hakkında

Allison Transmission, orta ve ağır ticari araçlar, Amerika Ordusu orta ve ağır askeri araçlar için dünyanın en büyük tam otomatik şanzıman üreticisi ve transit otobüsler için hibrid sevk sistemleri sağlayıcısıdır. Allison şanzımanları, uzun yol kamyonları (dağıtım, atık, inşaat, itfaiye ve ambulans), otobüsler (çoğunlukla okul otobüsleri ve transit), karavanlar, uzun yol harici araçlar ve ekipman (çoğunlukla enerji ve madencilik) ve askeri araçlar (tekerlekli ve tırtıklı) gibi farklı alanlarla kullanılmaktadır. 1915’te kurulan Allison’ın Genel Müdürlüğü Indianapolis, Indiana, A.B.D.’dedir ve yaklaşık 2,800 çalışanı bulunmaktadır. Çin, Hollanda, Brezilya, Hindistan ve Macaristan’da üretim tesisleri ve müşteri modifikasyon merkezi yer almaktadır. Kuzey Amerika, Avrupa, Asya, Avusturalya, Güney Amerika ve Afrika’da müşterilere hizmet veren Bölgesel Genel Müdürlükleri faaliyet göstermektedir. Allison dünya çapında 1,500 bağımsız distribütör ve bayi lokasyonuna sahiptir. Allison hakkında daha fazla bilgi, www.allisontransmission.com’dan edinilebilir.

Bu basın bülteninde geleceğe yönelik beyanlar bulunabilir. Geçmişle ilgili gerçekler dışındaki beyanlar, geleceğe yönelik beyanlardır. Bazı durumlarda, geleceğe yönelik beyanları; “labilir,” “lacak,” “meli,” “beklemek,” “planlar,” “proje,” “beklemek,” “inanmak,” “tahmin etmek,” “öngörmek,” “niyetlenmek,” “önceden tahmin etmek,” “olabilir,” “olası,” “devam” gibi terminoloji veya bu terimlerin olumsuz veya benzerleriyle anlayabilirsiniz. Geleceğe yönelik beyanlar gelecekteki performansı garantilemez ve bilinen veya bilinmeyen riskleri içerebilir. Gerçek sonuçların geleceğe yönelik beyanların yapıldığı zamandan farklı olmasına neden olan etkenler aşağıdakileri içerir ve onlarla sınırlı değildir: önemli borçlanma risklerimiz, genel ekonomik ve sektör koşulları, rakiplerimizin hareketlerinin ters etkileri; teknoloji, pazardaki yenilikler ve müşteri ihtiyaçlarındaki değişikliklere bağlı olarak hedeflerimize ulaşmak için hazırlıklarımızın tamamlanması; tam otomatik şanzımanların benimsenmesini arttırmak için Kuzey Amerika dışındaki pazarlarda başarısız olunması; yeni modellerin piyasaya sunulmasının gecikmesi, kampanyaların durdurulması ve/veya artan garanti maliyetleri ve gelecekteki satışların azalmasına neden olacak ürünlerimizde hataların bulunması; önemli müşterilerimizden birinin kaybı veya konsolidasyonu; grevler, iş durdurma veya iş uyuşmazlıkları. Bu tür geleceğe yönelik beyanların makul tahminlere dayandığına inanmamıza rağmen, beklentilere ulaşılacağı ve sapmanın gerçekleşmeyeceği konusunda garanti veremeyiz. Tüm bilgiler bu basın bülteninin tarihi esaslıdır ve hiçbir geleceğe yönelik beyanı gerçek sonuç veya beklentilere uydurmak için güncelleme yükümlülüğü altına girmiyoruz.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir