Renault Trucks Euro 6 Motorlu Yeni Ürün Gamı Görücüye Çıktı

Renault Trucks, 2 Milyar Avro harcayarak, tüm ürünlerinde devrim niteliğinde değişimlere gitti ve Fransa Lyon’da gerçekleştirilen görkemli bir toplantıda Euro6 motorlu yeni ürün gamını tanıttı.

Renault Trucks, Yeni Euro 6 serisini 11 Haziran’da Lyon – Fransa’da gerçekleştirilen olağanüstü bir etkinlik ile tanıttı. Proje kapsamında 2 Milyar Avro’dan fazla yatırımda bulunan Volvo Group, yeni Renault Trucks araçlarını tarihindeki en zorlu testlere tabi tuttu.

Radikal ve çok yoğun kalite testleri dahil olmak üzere yedi yıllık bir geliştirme sürecinden geçen bu kamyonlar verimlilik ön planda tutularak tasarlandı ve Euro 6 motorlarla donatıldı. Nakliye sektöründe maliyetlerin kontrol altında tutulmasına olanak sağlayacak mükemmel, güvenilir ve yüksek performanslı yeni Renault Trucks araçlar tasarımları ve teknik özellikleriyle de öne çıkıyor.

İddialı tasarım

Renault Trucks’ın yeni araçları verimlilik ön planda tutularak tasarlanmıştır. Tasarımcılar kamyonları nakliye şirketlerine hizmet eden, işlerini mümkün olduğunca verimli bir şekilde gerçekleştirmelerine imkan tanıyan bir araç olarak görüp, tasarımı buna göre şekillendirdiler. Yeni araçlar bu anlayışı tamamen yansıtıyor. Yakıt tasarrufu hedefi daha en baştan itibaren kamyon tasarımının önemli bir unsuruydu ve dolayısıyla, aracın aerodinamik tasarımı mümkün olan en iyi hava akışı elde edilecek şekilde modellendi.

Güvenilir, yüksek performanslı Euro 6 motorlar

Renault Trucks bu yeni Euro 6 motorların geliştirme sürecinde güvenilirliği ve performansıyla ünlü Euro 5 motor bloklarını kullandı ve bunları, Avrupa’da 1 Ocak 2014, Türkiye’de 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren zorunlu olacak Euro 6 standardına uyumlu hale getirmek üzere gerekli değişiklikleri yaptı. Araçlar geliştirilirken temel hedef Euro 6 normlarındaki yeni motor ile minimum yakıt tüketimi ve maksimum çevrecilik üzerine kuruldu.

Kalite testleri için milyonlarca kilometre yol kat edildi.

Renault Trucks, 7 yıl süren geliştirme sürecinde dünya genelinden 50 müşterisini de test pilotu olarak kullanarak yeni seri için 300 test aracını -40° ile +60°C arasındaki 10 milyon kilometrelik gerçek yol şartlarında denedi ve araç parçalarını 5 milyon saat süren testlere tabi tuttu.

Üretim kaynakları yenilendi

Yeni Euro 6 motorlu araç serisinin üretimi için Renault Trucks’ın üretim kaynakları büyük oranda yenilendi.

Yeni kabinlerin parçalarının üretimi için Lyon’daki tesislere çok büyük pres makineleri kuruldu. Blainville-sur-Orne bölgesindeki üretim tesislerinde, yeni gövde montaj hattı ve kabin döşeme hattı kuruldu. Bourg-en-Bresse bölgesindeki üretim tesislerinde de, yeni araçlar için kurulan geliştirme hattı 2010 yılında faaliyete geçti.

Ek olarak, geliştirme sürecinde benzersiz bir işbirliği yöntemi benimsendi. Tasarım ofisi, teknisyenler, mühendisler, üretim tesisleri, ürün ekipleri ve satış sonrası hizmetler birimleri araçların tasarım aşamasından itibaren sürece dâhil edildi. Üretim sistemi yeniden tanımlandı ve “mutlak kalite” sloganı benimsendi. Özellikle iş istasyonlarının ergonomik özellikleri açısından daha yüksek verimlilik ve güvenlik hedeflerine ulaşmak üzere yeni üretim süreçleri uygulamaya konuldu.

Yeni Euro 6 araçlar verimlilik, güvenilirlik ve müşteri memnuniyeti prensipleri temel alınarak geliştirildi. Renault Trucks, yeni T (uzun yol taşımacılığı), C (şantiye), K (ağır şantiye) ve D (dağıtım) gamlarını, müşterilerini asla yarı yolda bırakmayacak, her zaman gurur duyacakları ve işlerinde sürekliliği sağlayacak birer kâr merkezi olarak sundu.

Ayrıca Renault Trucks’ın bağlı olduğu Volvo Group tam destek vererek bu yeni seriye ve gerekli üretim kaynaklarına önemli yatırımlar yaptı. Yeni organizasyon ile Avrupa dahilinde bulunan satış ve servis noktası sayısını %30-40 oranında arttırarak Renault Trucks’ın coğrafi yayılımını genişletmesi hedeflenmektedir.

Yeni Renault Trucks ürün serisi ile ilgili önemli rakamlar:

  • 2 milyar Avro yatırım
  • 7 yıl süren geliştirme süreci
  • 5.000 personel
  • Hedef özelliklerin tanımlanması sürecine farklı ülkelerden katılan 50 müşteri
  • Üretilen 500 araçtan testlerde kullanılan araç sayısı: 300
  • 5 milyon saatlik test
  • 10 milyon kilometrelik test

Kısaca Renault Trucks

100’den fazla ülkede 15 bine yakın çalışanı ve 1.600’ün üstünde satış ve servis noktasıyla Volvo A.B. Grubu bünyesindeki Renault Trucks dünyanın lider ticari araç üreticilerinden biridir. Hafif ve ağır ticari araçların tasarımcısı, üreticisi ve dağıtımcısı olan Renault Trucks 2,8 tondan120 tona kadar ticari araçları ile müşterilerinin Teslimat, Dağıtım, Şantiye, Uzun Yol ve Askeri uygulamalar gibi çok çeşitli faaliyetlerine mükemmel şekilde uyan pazardaki en geniş araç ve hizmet yelpazesini sunar.

Renault Trucks 2011’de 60.000 adetin üzerinde ticari araç satmıştır.

Renault Trucks kara taşımacılığı sektörü çalışanlarını destekler, korur ve onlara gurur duyabileceği araçlar sunar. Renault Trucks, kara taşımacılığını toplum için gerçekten vazgeçilemeyecek önemde bir meslek olarak görür. Renault Trucks’ın müşterileri, Renault Trucks’ın onlarla kurduğu, şeffaflığa ve karşılıklı bağlılığa dayalı yakın ilişki sayesinde olağanüstü verimlilikten, değerden ve kaliteden istifade edebilmektedirler.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir