PSA Grubu yarınların otomobili için önemli yeni teknolojilerini tanıttı…

İnovasyon günü PSA Grubu yarınların otomobili için önemli yeni teknolojilerini
“Otomobil köklü değişim gösteren bir ortamda çok hızlı gelişiyor. 2012 yılında, PSA Grubu düşük emisyonlu otomobiller sınıfında pazarın en düşük CO2 emisyonu seviyesi ile Avrupa lideri oldu. Yarınların ulaşımının büyük beklentilerini karşılamak için, Grup inovasyonlarını hızlandırıyor. PSA Grubu, bugün müşterilerin yeni beklentilerine uygun ve her zaman çevreye daha saygılı araçlarla ilgili öncü çözümlerini açıklıyor.”
PSA Grubu AR-GE Direktörü Guillaume Faury 22 Ocak tarihinde 100 ekonomik ve politik karar alıcı, paydaş ve gazeteciyi Grubun Vélizy’deki AR-GE Merkezi ADN’de (Automotive Design Network-Otomotiv Tasarım Şebekesi) bu mesaj ile ağırladı.
Davetliler gün boyunca, şehirleşme, iklimsel değişiklik, tüketici alışkanlıklarının ve ulaşım tarzlarının değişmesi gibi yarınların otomobil dünyasını biçimlendirecek değişime paralel beklenti ve ihtiyaçlara çözüm getirmek amacıyla PSA Grubu tarafından geliştirilen çok sayıda yeni teknolojiyi keşfetme fırsatını buldular.
Grup ayrıca devrim niteliğindeki bir teknolojinin dünya prömiyerinde tanıtımını yaptı :
Hybrid Air, benzinli ve sıkıştırılmış hava ile tam hibrit çözüm
Basın konferansı sırasında, PSA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Philippe Varin, AR-GE Direktörü Guillaume Faury, Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Philippe Bouyoux ve Ademe Başkanı François Loos, yeni tip bir tam hibrit motor olan « Hybrid Air»i tanıttılar : Benzin ve sıkıştırılmış havayı birleştiren devrim niteliğindeki bu yenilikçi teknoloji 100 kilometrede 2 litre tüketen otomobile ulaşma yolunda bir dönüm noktası oluşturuyor.
Ayrıca, Grup markalarının araçlarında 2013’ten itibaren sunacakları müşterilerin yeni beklentilerini karşılamaya yönelik yepyeni, benzersiz ve şu anda kullanıma hazır olan çözümler de tanıtıldı :
EMP2, PSA Grubu’nun dünya çapındaki yeni modüler platformu
Grubun dünya çapındaki yeni platformu « EMP2 : Efficient Modular Platform 2 » dünya prömiyerinde tanıtıldı.
Yeni nesil bu platform modülerlik, ekipmanlar ve CO2 emisyonlarının azaltılması anlamında yüksek performanslı çözümler getiriyor.
SCR, Dizel araçların yaydığı azot oksitleri (NOx) gidermeye dönük yenilikçi bir teknoloji
Dizel motorların etkinliği konusundaki liderliğini korumak ve NOx emisyon seviyelerini benzinli motorların seviyelerine getirmek için, PSA Grubu, 2013’ten itibaren, Selective Catalytic Reduction-Seçici Katalitik Azaltma(SCR) sistemini başlatacak. Katkılı Partikül filtresinin önüne takılan bu yepyeni donanım NOx’lerin giderilmesini ve aynı zamanda yakıt tüketiminin azaltılmasını sağlayacak (Euro5’e kıyasla -%2 ila -%4 arasında).
Son olarak, yarınların otomobilini müjdeleyen inovasyonlar sergilendi :
Hybride Eco, geniş tüketici kitlelerinin erişebileceği hibrit çözüm
B, C ve D segmentlerinde benzinli ve Dizel araçlara uyarlanan bu teknoloji, 15 grama kadar CO2 kazançları ve % 15’e varan yakıt tüketimi gerçekleştirmeye izin verecek.
Dedicated -EGR konsepti (Egzoz gazı devridaimi), benzinli motorların yakıt tüketimini minimize etmeye dönük bir inovasyon
Bu yeni teknoloji benzinli motor seçeneklerin verimini arttırmaya yönelik ve önemli yakıt tasarrufu sağlayacak.
HYdole, Elektrik Dominantlı HYbrid simülatör
Yarınların otomobilinin potansiyel kullanımlarını test etmek ve müşteri tarafından beklenen menzil, konfor ve erişilebilirlik ihtiyaçlarına cevap vermek için, Grup ve paydaşları elektrikli aracın güvenli içinde sürüşü için şarj edilebilir bu hibrit simülatörü geliştirdiler.
VéLV, Elektrikli Hafif şehir içi aracı
Şehir içindeki ulaşımların %60’ı CO2 emisyonlarını arttıran hususi araçlara yapılıyor. VéLV, hafif elektrikli araç projesi sadece 85 Wh/km gibi rekor elektrik tüketimi ile şehir içi ve şehir çevresindeki ulaşım ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir