Prevé ANCAP’ten tam puan aldı

Proton’un ‘drive it to believe it’ sloganı ile kullanıcılara sunulan yeni yıldızı Proton Prevé, otomotiv sektörünün güvenlik konusundaki tüm testlerinin yapıldığı bağımsız bir kuruluş olan Avustralya NCAP tarafından yapılan testlerden geçerek verilebilen en yüksek ödül derecesi olan 5 yıldız ile ödüllendirildi.

Uluslararası kabul gören standartların tamamına ulaştığını bu ödülle belgeleyen Proton Prevé bu ödülle ANCAP tarafından tavsiye edilen yüksek güvenlikli otomobillerin saflarına katıldı…

Güvenlik ve konfor unsurlarından ödün verilmeden hazırlanan ve efsanevi Lotus mühendisliği ruhunun kendini hissettirdiği C segmenti Sedan modeli Proton Prevé’de 1.6 litre (CFE) turbo beslemeli 138 HP’lik 205 NM tork üreten benzinli DOHC motor, EBD-elektronik fren gücü dağılımı ayrıca standart olarak 7 ileri direksiyondan kumandalı, F1 şanzıman ve Start&Stop düğmesi sayesinde anahtarsız motor çalıştırma özelliğinin yanı sıra ön farlar led teknolojisiyle estetik görünüm sağlıyor ve dikiz aynalarında konumlandırılmış sinyal lambaları sürüş esnasında farkedilebilirliği arttırıyor. High-line serisinde opsiyonel olarak ısıtmalı soğutmalı deri koltuk seçeneğini de sunulan Proton Prevé aynı zamanda segmentinde bir ilk olan 4G özelliğine de sahip.

Proton’dan İnovasyan Atağı: 4G Teknolojili Otomobil

4G teknolojisine sahip olarak üretilen yeni Proton Preve; gelişmiş navigasyon sistemi, internet üzerinden araç takibi, güvenlik açısından araç içinde bluetooth bağlantılı görüntülü görüşme, ön konsolda LCD ekran gibi özelliklere sahiptir.

4G özellikli otomobil kullanıcıları; istedikleri noktadan lokal tabanlı çalışan internet servisleri aracılığı ile araçlarını güvenlik açısından tekerlek ve direksiyondan gelen sinyaller doğrultusunda aktif olarak takip edebilecekler. Uzaktan gerçek zamanlı araç tanımlama, güvenlik ve lokasyon tabanlı hizmetler gibi uygulamalar ise Prevé’nin teknolojide ayrışmanın göstergesi olan özelliklerini oluşturuyor.

Lotus Mühendisliği İle Üstün Yol Tutuş

EBD-elektronik fren gücü dağılımı ile kayma eğilimindeki tekerleğe daha az güç vererek güvenlik unsurlarını ön plana çıkaran Proton Prevé üstün sürüş hâkimiyeti sağlayarak güvenli yol tutuşta rakiplerine Lotus mühendisliği ile fark yaratıyor.

PROTON HAKKINDA

1983 yılında motorlu araçlar yedek parça ve bileşenleri satmak amacıyla Malezya Başbakanı Tun Mahathir Bin Mohamad’in teşvik ve katkıları ile kurulan PROTON ekonomideki yükselişini büyük oranda arttırarak ülkeyi bugün dünyanın en fazla ihracat yapan ülkelerinden biri haline getirmiş ve 238 milyar dolarlık milli hasıla ile Malezya’nın dünyanın 37. büyük ekonomisi haline gelmesine neden olan tasarruflardan biri olmuştur.

İlk fabrikasını 923.900 m2’lik bir alana sahip olan Shah Alam’da kuran PROTON ilk yıl 80.000 adet araç kapasitesi ile tasarlanırken 1997 yılında üretim kapasitesi yılda 230.000 adet otomobile çıkarılmıştır.

1996 yılında bir milyonuncu aracını üreten PROTON yine aynı yılın Ekim ayında İngiliz otomotiv mühendislik firması LOTUS Group International’ı satın alarak Lotus üretim kalitesini ve dizayn zerafetini kendi ürünlerine de katmış oldu.

Günümüzde Avrupa piyasaları dahil olmak üzere 50 farklı ülkeye ihracat yapan PROTON; müşterileri, iş ortakları, hissedarları, devlet kurumları ve çalışanlarının uyumlu-şaşmaz bağlılıkları ile en başarılı uluslararası otomotiv üreticisi olan ülkelerin arasına girmeyi başarmıştır.

ULUBAŞLAR HOLDİNG’E BAĞLI ULUMOTOR HAKKINDA

1971 yılında kurulan Ulubaşlar Holding günümüzde PROTON marka otomobil ve AVIA marka kamyonların Türkiye Distribütörü olarak faaliyetlerini sürdürmekte ayrıca Ulusigorta, Ulukasa, vasitam.com, Ulubilişim, Ulumod, Ulu Oto Kiralama’ nın yanı sıra Ulumotor ve Ulucar şirketlerine bağlı olarak toplam 38 bayi ve yetkili servis ile birlikte çalışmakta ve 1992 yılından bu yana da KIA marka araçların yetkili bayiliğini bünyesinde bulundurmaktadır.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir