Porsche 919 Hybrid İstanbul AutoShow’da

İstanbul Autoshow’da mevcut ürün gamından Macan S Diesel, Cayenne Diesel, Panamera Diesel, Boxster, 911 Carrera 4 GTS ve 911 Turbo S modellerini ziyaretçilerle buluşturacak Porsche, ayrıca Porsche Motorsporları Takımı tarafından “Bugüne kadar yapılan en kompleks Porsche” olarak nitelendirilen ve markayı 16 yıl sonra Le Mans 24 yarışlarında temsil eden ilk Porsche modeli 919 Hybrid’i de sergileyecek.

Porsche, bu yıl 22-31 Mayıs tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan İstanbul Autoshow 2015’te Macan S Diesel, Cayenne Diesel, Panamera Diesel, Boxster, 911 Carrera 4 GTS ve 911 Turbo S modellerini sergiliyor.

Kompakt SUV’lar arasında bir spor otomobil: Porsche Macan S Dizel

Kompakt SUV segmentinin spor otomobili ve her özelliğiyle tam bir Porsche olan Macan, dizel versiyonuyla fuarda yer alıyor. 580 Nm tork üreten 258 beygirlik turbo dizel motoru sayesinde Macan S Diesel, sadece sürüş dinamiklerinin kriterlerini belirlemekle kalmayıp aynı zamanda verim, konfor ve Porsche markasının tanımlayıcı bir özelliği haline gelen gündelik kullanıma uygunluğu da bir araya getiriyor.

Dinamizm ve verimliliği buluşturuyor: Cayenne Diesel

Porsche’nin ilk kez 2002 yılında satışa sunduğu ve o tarihten itibaren büyük satış başarısı elde eden SUV modeli Cayenne’nin dizel versiyonu fuardaki bir başka Porsche. Porsche’nin en beğenilen modelleri arasında yer alan Cayenne, yenilenen tasarımı ve teknolojisiyle daha dinamik ve daha verimli bir sürüş vadediyor.

3 lt V6 turbo dizel motoruyla 262 hp güç üreten, sekiz ileri tiptronik şanzımanıyla 0’dan 100 km/h hıza 7,3 saniyede ulaşan Cayenne Diesel, 221km/h’lik azami sürate sahip ve 100 km’de ortalama 6,8–6,6 lt yakıt tüketim değerine sahip.

Açık Ara Şampiyon: Panamera Diesel

Porsche’nin sportif Gran Turismo modeli Panamera, etkileyici hızının yanına, dizel motorlu seçeneğiyle, bir depo yakıtla en uzun mesafeyi kat etme özelliğini de ekliyor. 80 litrelik yakıt tankıyla 1.200 km’yi aşan Panamera Dizel, 100 km’de sadece 6,4 litrelik ortalama yakıt tüketimi ve 169g/km CO2 emisyon değeriyle sınıfındaki en iddialı model.

Sınıfının lideri: Boxster

Porsche’nin üstü açık, ortadan motorlu, iki kişilik modeli Boxster, önceki nesle oranla azalan ağırlığı, uzayan dingil mesafesi, daha geniş tekerlek aralığı ve geniş jantlarıyla sürüş dinamiklerini artırıyor. Elektro-mekanik direksiyon sistemi, üstün performansı, yüzde 15 oranında artan yakıt verimliliği ile Boxster sınıfında tartışmasız en iyi spor otomobil olma konusundaki iddiasını devam ettiriyor.

Carrera ailesinin zirvesinde: 911 Carrera 4 GTS

Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK) ile birlikte 911 Carrera 4 GTS sıfırdan saatte 100 km hıza 4 saniyede ulaşıyor. Maksimum hızı 302 km/s olan Carrera 4 GTS modelinde Porsche Dinamik Işık Sistemi (PDLS) kullanılan bi-xenon farlar ve belirgin bir GTS sesi sağlayan spor egzoz sistemi gibi birçok seçenek de standart olarak sunuluyor.

Performansın referans noktası: 911 Turbo S

Porsche’nin efsanevi 911 serisinin teknoloji ve dinamik performans açısından en üst modellerinden 911 Turbo S, çevikliği artıran aktif arka aks sürüş sistemi, günlük kullanıma uygunluğu artıran aktif aerodinamik performans, güç dağılımını eskisinden daha da hızlı ve anlık kontrol eden yeni dört çeker sürüş gibi özellikleriyle öne çıkıyor.

Dünya Spor Otomobiller Şampiyonası’na öncü teknoloji: 919 Hybrid

Porsche’nin bugüne kadar tasarladığı en kompleks yarış otomobili olma özelliğine sahip 919 Hybrid Istanbul Autoshow Fuarı’nda otomobil tutkunlarıyla buluşuyor. İki farklı enerji geri kazanım sistemi ve daha küçük boyutlara sahip turbo şarjlı motoru bir araya getiren 919 Hybrid, ileride üretilecek olan modellerde kullanılacak temel teknolojiler için de bir araştırma platformu olarak görülüyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir