Otomotiv yedek parça sektöründen Brüksel’e ilk kez bir Türk temsilci!

Avrupa’nın  tüm yenileme pazarı derneklerinin üst kuruluşu olan Brüksel’de yerleşik FIGIEFA’nın Yönetim Kurulu’na ilk kez  bir Türk şeçildi. Eyal Tarablus FIGIEFA’nın Yönetim Kurulu’nda görev alacak.

Yenileme Pazarı Derneği (YPG) Yönetim Kurulu Üyesi ve Grupoto Yönetim Kurulu Başkan Vekili Eyal Tarablus, merkezi Brüksel’de bulunan FIGIEFA yönetim kuruluna seçildi. YPG yönetimi tarafından FIGIEFA yönetimine 9 aday arasından seçilerek aday gösterilen Tarablus, 24 Mayıs’ta gerçekleştirilen genel kurulda seçimler sonucunda Tarablus, FIGIEFA Yönetim Kurulu’nun ilk Türk üyesi oldu.

Üyelerinin çıkarlarını Avrupa ve uluslararası kuruluşlar nezdinde temsil eden, ticari bir federasyon niteliğindeki FIGIEFA’nın rolü, serbest ve etkin rekabeti, yedek parça yenileme, servis ve tamir pazarında tutmak amacıyla mevzuat tasarımını izlemek ve eşlik etmek. FIGIEFA, Avrupa kuruluşlarında paydaşlarının temsilini akredite ederken, Dünya Forumu Araç Uyumlaştırma Yönetmelikleri Üyeliği (UN-ECE-WP29) ile Avrupa Ekonomik Birleşik Devletler Komisyonu nezdinde (UNECE) danışman kadro statüsü rolünü şekillendiriyor.

Otomotiv yedek parça dağıtıcılarının ve geniş tamir zincirlerinin temsilcisi gibi hareket eden FIGIEFA, Avrupa Birliği seviyesinde otomotiv ikincil piyasalarını etkileyen bir çok sorun üzerinde aktif rol üstleniyor.

FIGIEFA, tüm pazar işlemcilerinin otomotiv yenileme parçalarını arz ve satınalma konusundaki serbestiyetine ve teknik bilgiye ulaşımında etkisi olan Avrupa ve UNECE mevzuat projelerini izleme sorumluluğunu yerine getiriyor. Otomotiv ikincil piyasalar rekabet etkinliğinin önemi, motorlu araç tüketicilerinin çıkarı ve bağımsız yedek parça dağıtıcılarının oynadığı anahtar rol için Avrupa karar alıcılarının farkındalığını yükseltmeyi görev edinen Federasyon, araç teknolojisinde yeni gelişmeleri, araçların ‘’tamir görebilirliği’’ üzerindeki etkinliğini ve araç yedek parça, servis ve tamir pazarını izliyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir