Otomotiv sektörü yeni tasarımcılarını seçiyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından, T.C. Ekonomi Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye Otomotiv Sektöründe 2.Ar-Ge Proje Pazarı ve 2. Otomotiv Tasarım Yarışması” için Türkiye genelindeki üniversitelerde yapılan road show büyük bir hızla devam ediyor.

Ülkemizde otomotiv sektöründe ikinci kez gerçekleştirilen “Türkiye Otomotiv Sektöründe 2. Ar-Ge Proje Pazarı ve 2. Otomotiv Tasarım Yarışması” için üniversite öğrencilerini ve potansiyel katılımcılarını bilgilendirmeye ve yarışmaya davet etmeye yönelik planlanan road show yoğun ilgi görüyor. Şubat ayı sonuna kadar devam edecek road showlara ünlü tasarımcıların yanı sıra OİB’nin yürütme kurulu üyeleri ve sektörden uzmanlar da konuşmacı olarak katılıyor.

Katılımcılara yarışmanın amacı ve sağlayacağı imkanlar için bilgi vermenin yanı sıra  öğrencileri sektör hakkında bilgilendirmeye yönelik düzenlenen etkinliklerde öğrencilerden gelen sorularda yanıtlanıyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Tasarımcı Murat Armağan’ın da otomobil tarihi ile ilgili keyifli bir sunumla yer aldığı road show programı Şubat 2013 sonuna kadar devam ediyor.

Road Show kapsamında ay sonuna kadar OİB temsilcileri ve tasarımcılardan oluşan ekip, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi (26 Şubat) ve Ankara Başkent Üniversitesi’nde (28 Şubat) öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya gelmeye devam ediyor.

Tasarımcılar, mucitler ve değerli bir fikri olan herkes için, otomotiv sektörüyle ilgili çalışmalarını sunabilecekleri bir platform sağlayan yarışmanın başvuruları 1 Nisan 2013’e kadar, online olarak adresi üzerinden, dosya yükleme yoluyla yapılabiliyor. Katılımcıları yarışma sonucu dereceye girenlere farklı kategorilerde verilecek yaklaşık 300.000 Türk Lirasını bulan para ödülü ve yurtdışında eğitim imkanı katılımcıları bekliyor.

“Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması” sektörde çalışan profesyoneller, araştırmacılar, akademisyenler, ilgili dallarda eğitim alan öğrenciler ve otomobil tutkunlarını içine alan geniş bir kitlenin yaratıcı fikirlerini ortaya koyabileceği, “Proje Pazarı” ve “Tasarım Yarışması” olmak üzere iki farklı projeyi kapsıyor.

Bilgi için https://otomobil.fiat.com.tr/fiat-egea-sedan

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir