Otomobilinizi Akıllı Telefonunuz ile Yönetin!

Continental’in geliştirdiği ve cep telefonunu akıllı bir anahtara çeviren devrim niteliğindeki yeni teknoloji sayesinde sürücüler araçlarını açmak, çalıştırmak ve çok daha fazlası için akıllı telefonlarını kullanabilecekler.

Avrupa’nın en büyük otomotiv yan sanayi tedarikçisi ve lastik üreticisi Continental, otomotiv sektöründe bugün en çok rağbet gören trendler arasında yer alan araç erişimi, entegrasyon ve işletim konseptlerini Frankfurt’ta gerçekleştirilen 64. IAA International Motor Show’da sergiledi.

Continental’in “Sürüşünüzü Basitleştirin’ konsepti altında sunduğu ve dijital anahtarın akıllı telefona entegre edilmesiyle, cep telefonunu devrim yaratan akıllı bir otomobil anahtarına dönüştüren yaratıcı çözümü, fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü.

Continental’in bu yeni “akıllı” çözümü, araç sahiplerinin araçlarını ve yetkilendirilmiş cep telefonlarını kaydedebilecekleri güvenli bir web sitesi aracılığıyla aktive ediliyor. SIM kart, otomobile erişim yetkisini kapsayan korumalı, kurcalamaya dayanıklı bir veri kaydını kapsıyor. Bu ‘yakın saha iletişim (NFC) teknolojisi’ veri alışverişine olanak tanıyor. Alıcılar aracın kapılarına veya bagaj kapağına takılırken, bir başka alıcı da akıllı telefonun koyulduğu yere yerleştirilebiliyor. Böylelikle yeni nesil cep telefonları kablosuz olarak şarj edilebiliyor ve motoru çalıştırabiliyor.

Cep telefonuna entegre edilen dijital anahtar aracın kapısını açmakla kalmıyor; aynı zamanda, sürücünün en çok dinlediği radyo istasyonunu, tercih edilen oturma pozisyonunu veya önemli telefon numaralarını içeren kişisel profiller oluşturabilmek üzere internet anahtarı haline de geliyor. Yerleşik bilgisayara da daimi erişim sağlayan bu sanal anahtar, böylelikle araç verilerini ekrana çağırıp yakıt durumunun veya şarj düzeyinin de kontrol edilebilmesini sağlıyor.

Cep telefonunu akıllı bir anahtara çeviren devrim niteliğindeki teknoloji, aynı zamanda hırsızlığa karşı da koruma sağlıyor. Otomobilin yetki haricinde hareket ettirilmesi halinde, cep telefonuna entegre edilmiş olan anahtar alarm veriyor. Aynı zamanda, otomobilden ayrılırken aracın konumunu kaydediyor ve GPS alıcısı sayesinde sürücünün tekrar park edilen yere yönelmesini sağlıyor. Üstelik, araç garaja park edildiğinde özel bir garaj çipi aracın kilidini açmaya, çalıştırmaya ve kilitlemeye de olanak tanıyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir