“Yeşil lastik” nasıl birşey!
Yeşil Lastik konseptinin öncüsü Michelin, düşük yakıt tüketimi konusundaki hassasiyetini sürücülere sunduğu önerilerle kanıtlıyor.
Michelin yakıt tasarruf sırlarını açıklıyor
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin’in yolculuk sırasında yakıt tasarrufu sağlamak için sürücülere önerilerde bulunuyor. Sürdürülebilir bir çevre için daha temiz ve daha tasarruflu sürüş deneyimi yaratılması gerektiğine inanan Michelin, enerji tasarrufuyla ilgili ipuçlarını açıklıyor.
“Yeşil lastik” koseptinin öncülerinden Michelin, en büyük sorumluluğu yol güvenliği sağlamanın yanı sıra düşük yakıt tüketimi sağlayan lastikleriyle de sürdürülebilir çevre yaratma konusunda çalışıyor. Michelin daha temiz bir çevre ve daha düşük yakıt tüketimi sağlaması için önerileriyle sürücülerin yanında yer almaya devam ediyor. İşte Michelin’İn fark yaratan öneriler:
Mevsim şartlarına uygun lastik kullanın
Michelin sürücüleri kış mevsiminde kış lastiği; yaz mevsiminde ise yaz lastiği kullanılması gerektiği konusunda uyarıyor. Yaz mevsiminde kullanılan kış lastikleri yapısının uygun olamamasından dolayı performans kayıplarına neden olur. Bu kaybı dengelemek için de daha faza gaza basılması gerekir. Bu da daha fazla yakıt tüketimi olacaktır.
Ani hızlanmalar ya da yavaşlamalardan yakıt tüketimini artırır
Sürücüler yüksek devirlerden uzak durarak hızınıza uygun vitesle yolculuk ederse büyük ölçüde yakıt tasarrufu sağlar. “Yokuş aşağı inerken otomobilin vitesini boşa al, yakıt tasarrufu sağlarsın” gibi şehir efsanelerine can güvenliğini tehlikeye attığı gibi yakıt sarfiyatını da artırır.
Lastik hava basıncını yuvarlanma direncini etkiler
Lastik hava basıncı ekonomik araç kullanımını doğrudan etkiler. Hava basıncı düştükçe lastiğin yuvarlanma direnci artar. Ortaya çıkan enerji kaybının motor tarafından dengelenmesi daha fazla yakıt tüketimine neden olur. Eksik hava basıncı lastiklerde hızlı aşınmaya da yol açarak, lastik ömrünü yüzde 30’a varan oranda azaltır.
Kullanım ömrü tamamlanmış lastiklere dikkat!
Lastiklerinizin diş derinliği yasal limit olan 1.6 mm’nin altına düştüğünde, hareket esnasında yol tutuş ve performansında kayıplara yol açar. Bu durumda lastikten kaynaklanan performans kaybının giderilmesi için sürücüler daha fazla yakıt tüketir.