Pirelli “AA” etiketli Cinturato P7 Blue Temmuz ayında pazarda…

Pirelli, tüketicilerin farklılaşan ihtiyaçlarını karşılamak üzere “Yeşil Performans” ürün gamının en son temsilcisi olarak Cinturato P7 Blue’yu Temmuz ayında pazara sunuyor. Orta ve yüksek güçteki araçların güvenlik ve enerji tasarrufu ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için geliştirilen Cinturato P7 Blue, Avrupa’da Kasım ayında başlayacak olan yeni lastik etiket uygulamasına göre “AA”  ile etiketlenen ilk lastik olarak dikkat çekiyor.

Cinturato P7 Blue, daha kısa fren mesafesi ve daha düşük yuvarlanma direnci ile dikkat çekerken, Cinturato P7’nin performansını, pazar liderliğini ve uluslararası testlerdeki sayısız başarısını devam ettiriyor. Cinturato P7 Blue,  ıslak zeminde “B” ile etiketlenen bir lastikle karşılaştırıldığında 2,6 metre kadar daha kısa fren mesafesi ve dönme direnci “C” olarak etiketlenen bir lastikle karşılaştırıldığında %23 oranında daha az dönme direnci sunuyor. Böylece Cinturato P7 Blue ile yılda %5,1 yakıt tasaruffu elde edilirken 90 Euro’nun üzerinde tüketicilerin ekonomisine katkıda bulunuluyor. Cinturato P7 Blue ayrıca en prestijli orta ve yüksek güçteki motorlara sahip spor ve binek otomobil üreticileri için geliştirilmekle kalmadı bu alanda kısa sürede referans noktası haline geldi.

Pirellitüm dünyada daha çevreci ürünlere yönelentüketicilerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak ve sürdürülebilir mobilite için Türkiye, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Almanya, Birleşik Krallık, ve Romanya’da bulunan ve Milan’daki merkezle koordinasyon içinde Ar-Ge çalışmalarını sürdüren 1200 mühendisle yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. Her yıl cirosunun yaklaşık %3’ünü, ki bu yaklaşık olarak 150 milyon Euro anlamına geliyor, Ar-Ge’ye ayıran Pirelli, 5000’den fazla patentin sahibi olarak lastik sektörünün gelişiminde birçok ilk gerçekleştirmiş durumda. Pirelli’nin gerçekleştirdiği ilklerden birini de dünyanın ilk çevre dostu yüksek performans lastiği Cinturato P7’nin daha da geliştirilmesi ile ortaya çıkan ve Avrupa’da “AA” ile etiketlenen Cinturato P7 Blue oluşturuyor.

Valencia’da koşulan Formula 1 Avrupa Grand Prix’inde gerçekleştirilen Cinturato P7 Blue’nın tanıtımı dünyanın en güçlü süper otomobilleri için geliştirilen PZero’nun 25. yıldönümü kutlamaları ile birlikte gerçekleştirildi. Pirelli’nin ilk olarak 1987 yılında tanıttığı ve türünün en iyi örneği olan PZero, tüm dünyada daha büyük ve daha güçlü otomobillere olan talebin önemli bir yansıması.

P Zero ailesi, 2007 yılında doğan ve dünyanın en prestijli otomobil üreticileri ile işbirlikleri sayesinde sürekli olarak gelişmeye devam eden PZero’nun ve süper spor otomobiller için geliştirilen Corsa’nın temellerine dayanıyor. PZero ailesi ağırlıklı olarak Pirelli’nin motorsporları alanındaki bilgi birikimi ve deneyimlerinden yararlanıyor. İlk olarak 1987 yılında tanıtılan Pirelli PZero Giallo, motorsporlarındaki deneyimlerden geliştirilen ilk otomobil lastiği olarak Ferrari F40’ın gücünü yollara en iyi şekilde aktarmak için geliştirilmişti. PZero ürün gamı düşük ve ultra düşük profilli yanak gibi artık standart haline gelen yenilikleri lastik ve otomobil sektörüne kazandırdı. Pirelli’nin ultra yüksek performanslı lastiklerinin en belirgin özelliği ıslak ve kuru zeminde kısalan fren mesafesi sayesinde yüksek güvenlik ve üstün yol tutuş özellikleriyle sürüş keyfi sunması.

Cinturato ve PZero Pirelli’yi premium sınıfta en çok temsil eden ürünler olarak öne çıkıyor. Yüksek teknoloji ve kaliteye sahip ürünler talep eden müşterilerin beklentilerini karşılamak üzere çalışmalarını sürdüren Pirelli, 2015 yılında premium pazarında dünya lideri olmayı hedefliyor. Güvenlik artışı ve enerji tüketiminin azaltılması anlamına gelen sürdürülebilir mobilite, bir anlamda Pirelli’nin premium segment stratejisinin en önemli anahtarı konumunda. Bu ise İtalyan lastik devinin ham madde, lastik yapısı ve deseni üzerinde çalışması ve bu alanda önemli gelişmeler kaydetmesi zorunluluğunu beraberinde getiriyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir