Lastik Üreticisi Petlas Karlı Yolda Güvenli Sürüş Önerileri

Ülke genelinde etkisini giderek artıran kış koşulları ve kar yağışıyla birlikte trafikte güvenli bir şekilde araç kullanmak fazlasıyla özen gösterilmesi gereken bir durum haline geldi. Kar yağışı ile bazı illerde yaşanan buzlanma güvenli sürüşü çok daha zorlu hale getiriyor.

Petlas’tan Güvenli Sürüş Önerileri

  • Aracınızdaki 4 lastiği de kış lastiği olarak kullanın. Yalnızca çekiş lastiğinin kış lastiği olarak kullanılması yeterli değildir.
  • Kar ve buz üzerinde etkin yol tutuş için lastik hava basıncı önerilen değerlerin altında veya üstünde olmamalıdır.
  • Karlı ve buzlu yollarda daha düşük hızda seyir edin.
  • Takip mesafenizi daha uzun tutun, ani fren, direksiyon hareketleri ve hızlanmalardan kaçının.
  • Aracınızın suyunun donmaması için antifiriz kullanın.
  • Yolda görüşünüzü engellememesi için aracınızın camları ve kaportası üstündeki karları yola çıkmadan mutlaka temizleyin.
  • Antifirizli cam suyu kullanın. Cam suyunuzu yola çıkmadan kontrol edin.

Güvenli Sürüş İçin İlk Önlem Petlas Kış Lastiği

Türkiye’nin kış koşullarına göre en iyi çözümü üreten Petlas, Snow Master ve Explero Winter kış lastiklerinde yüksek hızda stabilite ve konforlu bir sürüş sağlıyor. Desen tasarımında kullanılan geniş yanal oluklar ve dönme yönüne optimize edilmiş bloklar karlı zeminlerde yüksek fren emniyeti, Z biçimli ince kerfler ile de buzlu ve karlı zeminlerde üstün performans sunuyor. Özgün olarak tasarlanmış blok dizilimi, yol desen gürültüsünü minimize ederek sürüş konforunu artırıyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir