Goodyear’dan küçük otomobiller için yaz lastiği: EfficientGrip Compact

Goodyear’dan küçük otomobiller için, yüksek kilometre performansına sahip yaz lastiği: EfficientGrip Compact

Küçük ve şehir otomobilleri için üretilen EfficientGrip Compact kullanılan yeni teknolojisi sayesinde çok daha hafif. Sahip olduğu optimum basınç dağılımı sayesinde ise, daha yüksek kilometre performansı sağlıyor. Goodyear, SUV’lerden kompakt şehir arabalarına kadar tüm otomobiller için tek bir yaz lastiği grubu olan EfficientGrip’i 68 ebatla tüketicilere sunuyor.

Goodyear, yeni EfficientGrip Compact lastiğini tüketicilerine sunuyor. Yeni Goodyear EfficientGrip Compact, sahip olduğu optimum basınç dağılımı sayesinde dengeli aşınma sağlayarak daha yüksek kilometre performansı sağlıyor. 13 ila 15 inç arası 26 ebatta[1]mevcut olan bu yeni lastik, küçük otomobiller ve şehir otomobilleri için özel olarak tasarlandı.

Goodyear Pazarlama Direktörü Sibel Raif, “EfficientGrip Compact, otomotivde önemli bir pazar segmenti olan küçük otomobiller ve şehir otomobillerinin ihtiyacını karşılıyor. Küçük otomobiller pazarı gitgide büyümekte ve bu talebi karşılamak için üretilecek lastiklere özel bir ihtiyaç duyulmaktadır” diye konuştu. Yeni Goodyear EfficientGrip Compact lastiğinin ebatlarının büyük bir çoğunluğu AB lastik etiketinde ıslak yol tutuşu açısından B sınıfı ve yuvarlanma direnci açısından da C sınıfı etiket değerine sahip.[2]

Yeni EfficientGrip Compact’ın önemli özelikleri arasında, çoklu tutucu kenarlar ve ekstra büyük kanallar ile ıslak yolda güçlü fren performansı bulunuyor. Kanallar, su katmanını verimli bir şekilde keserek daha kısa sürede kuru bir yüzey oluşmasını sağlıyor. Ekstra büyük kanallar temas alanında daha uzun açıklıklar oluşturarak su katmanını daha verimli şekilde dağıtıyor.

Bu yeni lastik aynı zamanda daha yuvarlak bir desen izi şekline sahip. Lastikler ıslak bir yüzeyde dönerken, lastiğin ön kısmında su birikiyor. Desen izinin daha yuvarlak olması ise, bu birikmeyi azaltarak lastiğin ıslak yolda kayma olasılığını azaltıyor. Bu desen izi, fren yapma esnasında lastiğin temas alanının daha fazla olmasını sağlıyor: Temas alanı arttıkça, suyu kesen kenar sayısı da artıyor. Geniş çift desen izleri suyu aktarırken, merkez alanı yolla temas halinde kalıyor.

EfficientGrip Compact hafifliğiyle dikkat çekiyor

EfficientGrip Compact’ın ağırlığı, bileşenlerin biçimlerinin daha verimli kullanılarak elde edilen optimum yeni lastik yapısı sayesinde, bir önceki ürün olan Goodyear DuraGrip’e göre yüzde 5 azaltıldı. Lastiğin yapımında daha az malzeme kullanılması ve optimum bileşen özellikleri, daha az ısı oluşumu ve bunun sonucu olarak daha düşük yuvarlanma direnci sağlıyor. Sert bir sırt tasarımı sayesinde lastik bileşenlerinin deformasyonu en aza indiriliyor ve böylece daha az enerji dağılımı gerçekleşiyor. Bununla birlikte, geniş omuz blokları, fren yapma esnasında temas alanını artırarak daha iyi viraj almak için daha yüksek yanal dayanıklılık sağlıyor.

Goodyear’dan yaz lastiklerinde zengin ürün ailesi:EfficientGrip

Goodyear EfficientGrip yeni yaz lastiği Performance ile ürün ailesini genişletiyor. Goodyear EfficientGrip Ürün Ailesi, geçen yıl pazara sunduğu EfficientGrip SUV ile daha büyük araçların ihtiyacını karşılarken, EfficientGrip Performance ile Avrupa araç parkının önemli bir kısmını oluşturan Yüksek Performans (YP) ve Ultra Yüksek Performans (UYP) araçlarının lastik beklentilerini karşılıyor. Performance lastiğinin tanıtımıyla birlikte EfficientGrip Ürün Ailesi toplam 68 ebatla her tip araç için tüketicilerin beklentilerini karşılayacak.

Günümüzde tüketicilerin lastiklerin üzerinde birçok marka ve model isimleriyle karşılaştığını ifade eden Goodyear Tüketici Lastikleri Direktörü Sibel Raif, “Bu durum, hem onlar için hem de bayi için fazlasıyla kafa karıştırıcı oluyor. Biz Goodyear olarak, en yeni teknolojilerimizi tek bir ürün ailesi ismi altında toplayarak, her alanda netlik, seçenek bolluğu ve konfor sağlıyoruz” dedi.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir