Flow Form Tekniği ile Çevreci Jant

Gaziemir Tesisi’nde geçtiğimiz ay kullanılmaya başlanılan Flow form cihazı ile sektörde bir ilke imza atan CMS Grubu, Türkiye’de bu tekniği kullanan ilk jant üreticisi olmanın gururunu yaşıyor.

CMS Grubu, dünyada birçok alanda kullanılan Flow-form teknolojisini tesislerine getirerek yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. CMS Gaziemir Tesisi’nde hizmet veren bu cihaz, yeni bir işkolu olarak görülüyor. Yaklaşık 2 milyon Euro’ya mal olan yeni cihaz, jantların lastik kesitlerini hafifleştirmek için sıvama işlemi yaparak yakıt sarfiyatını düşürüyor. Bir başka deyişle flow form tekniği ile üretilmiş CMS jantı kullanan bir araç, daha az CO2 salınımı yapmış oluyor.

CMS Yönetim Kurulu Başkanı Berat Ösen; “Flow form 2007’den beri takip ettiğimiz bir teknolojiydi. Bu teknolojiyi Türkiye’de alüminyum jant sektöründe ilk kez getirttiğimiz için gururluyuz. Ancak bizi asıl mutlu eden, bu teknoloji ile üretilecek jantların araç yakıt tüketimi ve emisyon değerlerini düşürerek çevreye katkı sağlayacak olmasıdır . Çevre dostu teknolojileri öğrenip uygulamak hepimizin görevi olmalıdır.” dedi.

Pınarbaşı, Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve Gaziemir Ege Serbest Bölge’deki tesisleriyle İzmir’de üç ayrı noktada faaliyet gösteren CMS Grubu’nun, 2012 yılında 6 milyon 300 bin adet jant ürettiği kaydedildi. Geçtiğimiz yılın verilerine göre üretiminin % 83’ünü ihracat odaklı gerçekleştiren jant lideri, iki bin yüzü aşkın çalışanıyla yenilikçi teknolojileri hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir