Continental Yılın Lastik Üreticisi Seçildi

Tire Technology International dergisi tarafından lastik üreticilerini ödüllendirmek üzere bu yıl altıncı kez bir araya gelen jüri, Continental’i “Yılın Lastik Üreticisi” seçti. Continental’in otobüs ve kamyon lastiklerinin kaplanmasına yönelik teknolojik altyapı ve kauçuk geri dönüşüm birimini bir araya getiren ContiLifeCycle tesisi ise “Yılın En İyi İnovasyonu” ödülüne layık görüldü.

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Continental, “Tire Technology International” dergisinden iki ödül birden kazandı. Dergininb uzman jürisi tarafından “Yılın Lastik Üreticisi” ödülüne layık görülen Continental’in Hanover’da bulunan ContiLifeCycle kaplama tesisi de “Yılın En İyi İnovasyonu” seçildi.

Almanya’’nın Köln şehrindeki Lastik Teknolojileri Fuarı’nda takdim edilen ödüller hakkında “Lastik departmanımız, 2025 vizyonumuzu gerçekleştirme yolunun yarılamışken, bu ödüllere layık görülmekten çok memnunuz” diyen Continental A.G. Yönetim Kurulu Üyesi ve Lastik Bölümü Başkanı Nikolai Setzer; Mevcut lastik fabrikalarımızın genişletilmesi ve yeni fabrikalarımızın inşası için yaptığımız büyük çaplı yatırımlar,  lastik departmanımızın başarılı çalışmalarını ispat ediyor. Continental olarak satın almalar kadar franchise ortaklarımız aracılığıyla lastik alım-satımlarımızı güçlendiriyor, küresel satış hacmini uzun vadeli artırmak için gerekli zemini hazırlamaya dikkat ediyoruz” dedi. Setzer konuşmasında ayrıca test alanları ve Premium segment ürünleri için yaptıkları yatırımlara verdikleri önemi vurguladı.

Continental Kamyon ve Otobüs Lastikleri Kaplama segmenti yöneticisi Christian SassContiLifeCycle ile lastik üretimi alanında ‘Yılın En İyi İnovasyonu’ seçilmekten son derece mutluyuz. Kauçuk geri dönüşümü ve kamyon lastiklerinin yeniden kaplanması ile geliştirdiğimiz benzersiz uygulama sayesinde sürdürülebilir bir çözüm bulduğumuza inanıyoruz” dedi.

Lastik Endüstrisi Araştırmaları Departmanında Araştırma Başkanı olan jüri üyesi David Shaw ise: “Bana göre Continental, küresel stratejik misyonu ile mükemmel ürünleri ve istikrarlı bir gelecek vizyonunu bir araya getiriyor. Continental’in otomobil ve kamyon lastikleri bağımsız test uygulayıcılar ve filo sahiplerinden övgü almaya da devam ediyor.” şeklinde sözlerini sürdürdü. Akron Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan bir diğer jüri üyesi Joe Water, Kullanım ömrü dolan kauçuk ürünleri kullanan Continental çevre dostu bir tutumla yeniden kaplama lastikler üreterek, kurumsal karbon ayak izinin azaltılmasına önemli katkılar sağlıyor. Bu yeniden kaplama uygulaması ile gerçekleştirilen geri dönüşüm sayesinde hem çevre hem tüketiciler maksimum fayda sağlayacak” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Tire Technology International Ödülleri Hakkında:

İnovasyon ve Başarı alanlarındaki Tire Technology International ödülleri, lastik gelişimi ve üretimi alanında geleceğe yönelik çalışmaların karşılığı olarak görülür. Tire Technology International dergisi okuyucuları ve derginin yayın ekibi tarafından seçilen adaylara göre belirlenen yarışmacı listesi, uluslararası lastik uzmanlarından oluşan bağımsız bir jüriye teslim edilmiştir. Ödüller, her yıl Şubat ayında Almanya’nın Köln şehrinde Lastik Teknolojileri Fuarı’nda düzenlenen bir törenle kazananlara takdim edilmektedir.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir