Continental, IAA Fuarı’na 3. nesil lastikler ve yeni hizmetleriyle damgasını vurdu!

Continental, 140 yıllık üstün deneyim ve uzmanlığını, 64. Uluslararası Ticari Araç ve Yan Sanayi Fuarı (IAA)’nda tanıttığı yeni nesil lastikler ve müşteri gereksinimlerini fazlasıyla karşılayan yeni hizmetleriyle bir kez daha gösterdi.

Dünyanın en büyük uluslararası beş lastik tedarikçisinden biri olan Continental, Almanya’nın Hannover kentinde 20 – 27 Eylül tarihleri arasında düzenlenen fuarda, yeni nesil lastiklerini ve Conti 360°, ContiLifeCycle gibi işletme filolarının işletim maliyetlerini optimize etmelerini sağlayan hizmetlerini tanıttı.

Continental’in 3. Nesil Lastikleriyle Yeni Bir Dönem Başlıyor!

Continental’in IAA’da tanıttığı ve 2013 yılında piyasaya sunulacak yeni nesil lastik serileri, Continental’in kamyon ve otobüsler için 140 yıldan bu yana ürettiği en kapsamlı ürün grubu olacak. Bu kapsamda Continental; dünya genelinde direksiyon dingili, çeker aks, treyler ve otobüs lastiklerinde 3. nesil ürünlere geçiş yapacak. Yüksek kilometre, düşük yuvarlanma direnci, maksimum güvenlik düzeyi ve ideal düzeyde kaplanabilirliğe sahip yüksek kaliteli karkas gibi üstün özellikleri korunmuş yeni lastikler, araç sahiplerine maksimum fayda sunacak. 2013 yılının ikinci çeyreğinden itibaren Avrupa’da piyasaya sunulacak Continental’in 3. nesil lastikleri, ilk olarak otobüslerde kullanılabilecek.

Continental ile Filonuz 360° Kontrol Altında

Continental’in geliştirdiği ve işletmelerin filolarındaki lastiklerle ilgili tüm verilere, durum raporlarına ve maliyet analizlerine ulaşmayı sağlayan Conti 360° Filo Yönetim Sistemi, müşterilere profesyonel filo danışmanlık hizmeti sunuyor. Şu anda sadece 13 ülkede kullanılan Conti 360° Filo Yönetim Sistemi kapsamındaki hizmetler şu şekilde sıralanıyor:

  • ContiTireFinder (ContiLastikBulucu),
  • ContiCostCalculator (ContiMaliyetHesaplayıcı),
  • ContiFleetCheck (ContiFiloKontrolü),
  • ContiFleetReporting (ContiFiloRaporlama),
  • ContiCasingManagement (ContiKarkasYönetimi),
  • ContiBreakdownService (ContiArızaHizmeti),
  • ContiFleetChecks  (ContiFiloKontrolleri)

ContiLifeCycle ile Maliyet Verimliliği Maksimuma Çıkıyor

Continental’in IAA’da tanıttığı projelerden biri olan ve günümüzde Avrupa’da sürdürülen ContiLifeCycle, büyük maliyet tasarrufları sağlamasının yanı sıra, doğal kauçuğu bir hammadde ve değerli bir kaynak haline getirerek, taşıma şirketlerinin ekolojik etkilerini de önemli ölçüde iyileştiriyor.

ContiPressureCheck ile Yolculuklar Artık Daha Güvenli

Continental’in fuarda tanıttığı yeni teknolojilerinden biri de ContiPressureCheck (ContiBasınçKontrolü) sistemi. Kamyonlara özel olarak geliştirilen sistem, birkaç saniyelik aralıklarla her bir kamyon lastiğinin basıncını ve sıcaklığını ölçerek, elde edilen sonuçları kabin içi bilgi ekranına gönderiyor. ContiPressureCheck aynı zamanda olması gereken lastik basınç değerleri ile gerçek lastik basınç değerleri arasında farklılık meydana gelmesi durumunda derhal uyarı veriyor. ContiPressureCheck (ContiBasınçKontrolü) sisteminin, 2013 yılı bahar döneminde Almanya, Polonya, Benelüks ülkeleri ve Türkiye başta olmak üzere tüm Avrupa pazarlarında piyasaya sunulması bekleniyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir