OSD, yerli oto raporunu bakana sunacak

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından hazırlanan yerli oto raporu yarın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e sunulacak.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk olarak TÜSİAD Genel Kurulu’nda gündeme getirdiği yerli otomobille ilgili otomotiv üreticilerinin çatı örgütü olan OSD’nin hazırladığı rapor tamamlandı.
Teknik çalışmaları biten rapor yarın Bakan Nihat Ergün’e sunulacak. Rapor daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edilecek.
İhracatta ekonominin lokomotifi haline gelen otomotiv sektörüne yönelik yerli otomobil beklentileri sürerken, Ocak ayı sonunda Türk Traktör ve Hattat dışındaki 13 üyesiyle bir komite kurma kararı alan OSD, böylece Ford Otosan, TOFAŞ, Oyak Renault, Hyundai Assan, Mercedes-Benz Türkiye, Temsa Global, Toyota Türkiye, Karsan, Anadolu Isuzu, BMC, MAN Türkiye, Otokar ve Honda Türkiye ile birlikte Türk otomobil markası için kapsamlı bir rapor hazırlığına başlamıştı.
Raporun, tüm üyelerin görüş ve önerileri dikkate alınarak kapsamlı bir şekilde hazırlandığı ve yaklaşık 200 sayfa civarında olduğu öğrenildi.
Otomotiv Sanayii Derneği’nin kendisinin daha önce “Nasıl yapılamaz?’ değil ‘Nasıl yapılır?’ı anlatsın” uyarısı yaptığı yerli üretim için gereklilikleri ortaya koyan rapora ilişkin Ergün, şunları kaydetmişti:
“Nasıl yapılamayacağını anlatan çok oldu zaten, Bir anda dünyada parlayan ve bir senede markalaşan bir şeyden bahsetmiyoruz. Bir başlangıçtan bahsediyoruz. Topluma, sanayiciye moral olacak bir şey olsun. Yatırımı 500 milyon, 1 milyar dolar olsun. Eğer 100 bin satış gerçekleştiren bir tablo ortaya çıkarsa iyi başlangıç olur, bu iş yürür. Kuşkusuz tozpembe bir rapor istemiyoruz. Karşımızdaki zorluklarında neler olabileceğini bizim önümüze koyan bir yönü olabilir raporun. O raporda muhakkak şunu görmek isteriz ki, Türkiye 50 yıllık birikimi ile bir otomobil markası üretmeye ve meydana getirmeye imkanı ve kabiliyeti olan bir ülkedir. Bu raporda bunu göreceğimizi umuyorum.”
AA, haber7

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir