Kullanıcının tercihi manüel şanzımam? Neden mi?

Otoalsat.com internet sitesinin kullanıcıları arasında yaptığı anketin sonuçlarına göre, otomotiv kullanıcılarının tercihinin otomatik vitese doğru kaydığı görülüyor.
2 bin 411 otoalsat.com kullanıcısının katıldığı ankette, kullanıcıların ağırlığının halen manuel vitesi tercih etmesine rağmen, otomatik vitesin çok yakın takipçisi olması, yakın gelecekte manuel vitesin özellikle gençler tarafından tercih edilmeyeceğinin işaretini veriyor.
Günümüz koşulları göz önüne alındığında, bir çoğumuz otomatik vitesi tercih ederken manuel vitesli araç kullanmayı seven kullanıcıların oranı hala oldukça yüksek. Kullanıcıların manuel vitesi tercih etmeleri hem ekonomik açıdan hem de araç sürüş keyfini daha fazla hissetmeleri açısından önemli oluyor.
Otoalsat.com üyesi 2 bin 411 kişinin oy kullandığı anketin sonuçları şu şekilde;
• Manuel vites kullananların oranı %44 (1060 kişi)
• Otomatik vites kullananların oranı %36 (736 kişi)
• Triptonik vites kullananların oranı %26 (615 kişi)

Editör Yorumu: ancak neden manüel tercihini de bir araştırmak gerekir. Buradan çıkacak muhtemel sonuçta; otomatiklerin pahalı ve tüketimlerinin fazla olması olacaktır… Ayrıca Triptonik olan bazı şanzımanlarında memnun etmeyen sürüş tarzı…

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir