Iturri, Bremach ve Allison, ortak projeleri olan yenilikçi itfaiye kamyonu LYNX’i Madrid’de tanıttı!

Yeni LYNX itfaiye kamyonu, Madrid’de basın mensupları ve sektörün uzmanlarına tanıtıldı. Katılımcılar bu aktivite sırasında, Iturri üst yapısı ve Bremach T-Rex şasisi üzerine Allison tam otomatik şanzımanla donatılmış aracı kullanarak test etme imkanı buldu.

Sektörün uzmanları ve basın mensupları, Iturri Group, Bremach ve Allison Transmission tarafından ortaklaşa geliştirilerek her tür arazide görev yapabilen LYNX itfaiye ve acil durum aracının lansmanına katıldı. Bremach, Iturri Group ve Allison Transmission’ın ortak sunumu ile lanse edilen LYNX, katılımcılar tarafından test edildi.

Katılımcılar, hem tam otomatik şanzımanın sunduğu sarsıntısız sürüş konforundan hem de yeni aracın güç, hız ve manevra kabiliyetinden çok etkilendiler. Kamyonun üst yapı özellikleri, Iturri tarafından geliştirilen ve yenilikçi, geri dönüştürülebilir, çevreyle dost EcoPolyFire© teknolojisine sahip. Bu hafif, uzun ömürlü ve daha dayanıklı materyale sahip yeni üst yapı tasarımı, her tür arazide zorlu görevler için geliştirilmiş daha kompakt bir araç oluşturulmasını sağlıyor. Üstelik, LYNX’in üst yapısı itfaiye için daha yüksek su tankı kapasitesi sunuyor.

Farklı uygulamalar için T-Rex şasi

LYNX, Euro 5 ile uyumlu 176 Bg ve 400Nm tork üreten 3.0-litrelik çift turbo Fiat Powertrain motorla donatıldı. Kamyon arazi uygulamaları için ideal, 6.5 ton brüt araç ağırlığına sahip ve İtalyan üretici Bremach tarafından üretilen T-Rex şasi üzerine inşa edildi.

T-Rex’in esnek yapısal tasarımı, acil durumların en uç ihtiyaçlarına bile cevap verebiliyor. Bu da T-Rex’i acil ulaştırma, itfaiye, sivil savunma ve askeri hizmetler için ideal kılıyor. Atık toplama, belediye ve inşaat uygulamaları için de çok uygun olan T-Rex’in 170-cm’lik dar şasisi, deprem ve sel baskını gibi doğal afetler için güçlü bir kurtarma ve destek aracı sağlıyor. Molozların arasında, ulaşılması zor alanlarda gitmek için hızlı ve güçlü olan T-Rex, tren raylarında bile gidebiliyor. Bremach’ın T-Rex’i -25 ile +60 derece arasındaki scıaklıklarda hizmet verirken, maksimum performans ve güvenilirlik sunuyor.

Araç, Allison ile daha iyi ve daha hızlı performans sunuyor

LYNX, toplam 10 dişli oranıyla  elde edilmesini sağlayan 2 vitesli yavru şanzımana bağlı 5 ileri vitesli Allison 1000 Serisi tam otomatik şanzımanla donatıldı. Allison tork konvertörü teknolojisi, torku arttırarak her tür arazide daha üstün kalkış ve hassas manevra sağlıyor. Güç kesintisi olmayan vites değişimleri sayesinde, Allison tam otomatik şanzımanla donatılmış araçlar, düz vites veya otomatikleştirilmiş düz vitesli araçlardan daha çabuk hızlanıyor. Allison şanzımanlar, en zorlu kullanım koşullarında bile üstün güvenilirlik, dayanıklılık ve performans sunuyor. Bu nedenle Allison ürünleri, dünya çapında acil durum araçları için tercih edilen şanzıman oluyor.

 

Allison’ın şehir içi uygulamalarındaki en büyük avantajı,  sürücü reaksiyon süresini kısaltarak   zaman tasarrufu ve operasyon kolaylığı sağlamasıdır. Sürücüler iki ellerini direksiyonda tutarak sadece aracı sürmeye odaklanırken, gelişmiş elektronik kontroller  bütün kullanım alanları için en uygun vitesi otomatik olarak seçiyor.

LYNX, yenilikçi bir araç

LYNX araçları her tür arazide hareket kabiliyeti, yangın söndürme kapasitesi ve maksimum donanımın mükemmel bir birleşimidir. Bu yeni ve özel hafif kamyon serisi, her hava koşulunda hem kırsal kesimde, hem de ormanlarda acil durumlara cevap vermek için geliştirildi. Bu nedenle LYNX, zorlu kırsal ortamlarda çalışan şehir araçlarına yenilikçi bir alternatifi temsil ediyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir