Isuzu D-Max ile Emniyetli Sürüşler…

Anadolu Isuzu’dan Türk Telekom Çalışanlarına 11 İlde “Güvenli Sürüş Eğitimi”

Yıllardır ürettiği ileri teknolojiye sahip araçlarla, yaygın satış sonrası hizmetleriyle ve gerçekleştirdiği “Güvenli Sürüş Eğitimleri” ile bayrağı kimseye kaptırmayan Anadolu Isuzu, Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom çalışanlarına 11 ilde eğitim veriyor. Ahmet Utlu tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde Isuzu D-Max’in güçlü teknik donanımları hakkında bilgiler verilerek defansif, verimli ve güvenli sürüş metodları üzerinde duruluyor.

Türk Telekom’un 11 ilde yer alan 12 Bölge Müdürlüğü’nde kullanılan Isuzu D-Max Pick-Up’lar ile çalışanlara verilen “Güvenli Sürüş Eğitimi”nin Ankara ayağı, 7-8 Ekim tarihlerinde Türk Telekom Ankara Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşti. Pick-Up konusunda uzman olan ve Isuzu D-Max’i her yönüyle çok iyi tanıyan Ahmet Utlu, Türk Telekom’un Ankara Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen eğitimde Isuzu D-Max kullanıcılarına bilgilerini aktardı.

Gerçekleşen eğitime Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Satış Müdürü Efe Yazıcı, Türk Telekom Tesis Yönetimi ve Lojistik Hizmetler Direktörü Hüseyin Uludağ ile Türk Telekom görevlileri ve çalışanları katıldı.

“EĞİTİM PROJELERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, “Güvenli Sürüş Eğitimleri”nin önemine değindi. Tamay, şunları söyledi:

“Türk Telekom bizim Türkiye’deki en büyük ve en değerli filo müşterimizden biri. Türk Telekom gibi sürekli gelişim gösteren ve atılımları olan bir kuruluş ile böyle bir eğitim gerçekleştirmemiz, hem markamız hem de Türk Telekom’un büyük ağı dolayısıyla sosyal sorumluluk açısından bize önemli bir değer katmaktadır. Anadolu Isuzu olarak Türkiye’nin genelinde ‘Verimli ve Güvenli Sürüş Eğitimleri’ne dönük sosyal sorumluluk projelerine destek veriyoruz. Bunlardan ilki Antalya’da yaptığımız turizm sürücülerine dönük eğitimler. Bu sadece bizim markamızla ilgili değil. Biz, markamızı kullanmayanlara da eğitim vermiş oluyoruz. Bu konuda Türk otomotiv sektörünün önemli markalarından biri olarak böyle bir görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Bu eğitimleri vermeye de devam edeceğiz. Mesela Antalya’da verdiğimiz eğitim, otobüs kullanıcılarına yönelik bir eğitim. Burada verdiğimiz eğitim ise D-Max kullanıcılarına dönük bir eğitim. D-Max kullanıcısına bu eğitimi verdiğimizde sürücü, kendi aracını kullanırken de aynı bilinçle hareket etmeye başlıyor. Bu yüzden bu eğitimlerin genel olarak çok önemli bir etkisi var. Araçları doğru kullanmayı öğrendikçe insanlar hem daha az yakıt yakıyorlar hem de satış sonrasında servis maliyetleri çok daha fazla düşüyor. Bu sebeplerden dolayı eğitim projelerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Türk Telekom’un bu eğitimlerde de her zaman yanında olacağız. Bu eğitimleri ilerleyen yıllarda başka eğitimler de izleyecek. İnşallah birlikteliğimiz uzun yıllar devam eder.”

“GÜVENLİ SÜRÜŞ, SÜRÜŞTEN ÖNCE ÖĞRENİLMESİ GEREKEN BİR KAVRAMDIR”

Eğitimin ardından düzenlenen toplantıda konuşan Pick-up Uzmanı Ahmet Utlu, güvenli sürüşün temel noktalarına değindi. Utlu, “Ankara, Türk Telekom adına eğitimlerin yapıldığı 3. bölgemiz. Burada sürücülerin risklerden ve kazalardan uzak durmaları için eğitimler düzenliyoruz. Eğitimlerin öncelikli amacı, güvenli sürüş ve araç tekniklerinin doğru kullanımı hakkında sürücüleri bilgilendirmek. Gelişen yeni teknoloji karşısında yeni araçların en iyi şekilde kullanılması konusunda eğitimler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Isuzu D-Max’te de yeni kasa üretimi ile yeni teknolojik detaylar bulunmakta. Bu teknolojik detaylar en iyi şekilde doğru yerde kullanılırsa hem güvenli sürüş adına hem de işlerin doğru yapılması anlamında son derece faydalı olacaktır. Bu nedenle aynı zamanda Isuzu D-Max’in de teknik özelliklerini anlatan bir eğitim veriyoruz. Güvenli sürüş, sürüşten önce öğrenilmesi gereken bir kavramdır. Aracı kullanmadan önce kullandığınız aracı çok iyi tanımanız gerekir. Aracı bütün detaylarıyla kullanmak, güvenli sürüşün ilk çıkış noktasıdır” şeklinde sözlerini tamamladı.

Erzurum, Diyarbakır ve Ankara’nın ardından Kayseri, Bursa, İzmir, Trabzon, Samsun, Adana, Antalya ve İstanbul’da gerçekleştirilecek eğitimlerde, 12 kişilik gruplar halinde ikişer gün sürecek çalışmaların sonunda katılımcılara sertifika verilecek. Eğitimler Aralık ayı sonuna kadar devam edecek.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir